Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου

Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου


Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου. 
Ο πιο ηλικιωμένος από τους άνδρες του χωριού έκοψε τη βασιλόπιτα των ηλικιωμένων, ενώ παιδάκια έκοψαν δεύτερη βασιλόπιτα.
Μοιράστηκαν τεμάχια σε όλους τους εκκλησιαζόμενους, ενώ οι τυχεροί, που βρήκαν το φλουρί, έλαβαν δώρα. 
Και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι και κατά το νέο χρόνο οφείλουν να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας. 
Μιλώντας ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι, όπως λέει ο λαός "οι μήνες φεύγουν σαν νερό και ο χρόνος σαν διαβάτης". Το χθες δεν ξανάρχεται, το αύριο δεν είναι βέβαιο, μόνο το σήμερα, η στιγμή είναι δική μας, που και αυτή πριν καλά προλάβουμε να τη ζήσουμε, ξεφεύγει. Και πρόσθεσε: "Στον καινούργιο χρόνο, ας μη χάνουμε ούτε μια ημέρα, ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό, χωρίς να τα αξιοποιούμε ορθά και κυρίως όπως θέλει ο Χριστός". 
Επεσήμανε ακόμη ο π. Ηλίας ότι " αν στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα πόδια μας, θα χανόμαστε στις μικρότητες και ούτε εμείς θα βαδίζουμε μπροστά και σταθερά, ούτε και τους άλλους θα βοηθούμε. Αυτή τη χρονιά ας φροντίσουμε, έχοντας το βλέμμα και την καρδιά ψηλά και βλέποντας την αγνότητα των παιδιών και χρησιμοποιώντας την εμπειρία των ηλικιωμένων, να βαδίσουμε προς την αρετή και την τελειότητα". 

Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.