Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου)

Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου) 


Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 24 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
· Tα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ένας παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που χθες είχε παρουσιάσει επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε. 
· Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε εξαιρετική κατάσταση. 
· Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 
· Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά. 

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες . 
· Όλα τα υπόλοιπα έχουν βρεθεί αρνητικά . 

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δεκατέσσερα (14) δείγματα που ελήφθησαν χθες είναι όλα αρνητικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα δείγματα των Ιατρών του Νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Από αύριο οι Ιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους. 
· Όλες οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. 
· Αναμένονται απαντήσεις για οκτώ (8) δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23/3 και 24/3. 

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Το ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
· Δεκατέσσερις (14) διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
· Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2. 

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Σήμερα 24/3/2020 ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο (2) νέα δείγματα. 
· Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα . 

Επιπλέον στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι τρία (23) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου) Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Η εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Τρίτη 24 Μαρτίου) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.