Αναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Αναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο


Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε κι επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης η ΔΟΕ.

Η τελική απόφαση για την αναβολή της διοργάνωσης πάρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, o πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής “Τόκιο 2021” και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο Σίνζο Άμπε πρότεινε στον πρόεδρο της ΔΟΕ την αναβολή των Αγώνων και τη μεταφορά τους κατά ένα έτος (2021) με τον Τόμας Μπαχ να συμφωνεί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.
Αναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο Αναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.