Ξεκίνησε το Cruise Olympia από την Ανκόνα - Πως θα γίνει η αποβίβαση στην Ηγουμενίτσα

Ξεκίνησε το Cruise Olympia από την Ανκόνα - Πως θα γίνει η αποβίβαση στην Ηγουμενίτσα


Στις 22.30 το βράδυ του Σαββάτου και όχι στις 17.30 όπως ήταν  προγραμματισμένο, ξεκίνησε τελικά το πλοίο Cruise Olympia, το οποίο μεταφέρει περίπου 300 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ιταλία, αναμέσά τους και πολλοί φοιτητές, από την Ανκόνα για την Ηγουμενίτσα και τελικά προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Οι μισοί έχουν δηλώσει πως θα κατεβούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και οι άλλοι μισοί στο λιμάνι της Πάτρας.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Τον συντονισμό της αποβίβασης και τη μεταφορά των επιβατών που θα κατέβουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έχει αναλάβει η πολιτική προστασία της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι επιβάτες, αφού καταγραφούν τα προσωπικά τους στοιχεία και η διεύθυνση κατοικίας τους,  θα επιβιβάζονται σε ιδιωτικά ΙΧ συγγενών τους, εντός του λιμένα και θα μεταφέρονται στις οικείες τους, όπου θα παραμείνουν υπό αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Όσοι επιβάτες δεν διαθέτουν ιδιωτικό ΙΧ, θα μεταφέρονται στις οικείες τους με ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο.

Τον έλεγχο για τη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση, η οποία θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για το εάν παραμένουν στις οικίες τους. 

Για την άφιξη των επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. βασίλη Γιόγιακας:
"Για την αυριανή άφιξη του Cruise Europa από την Ανκόνα στην Ηγουμενίτσα έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως η εξατομικευμένη συλλογή στοιχείων των επιβατών, η υποχρεωτική παραμονή κάθε ενός επιβάτη σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και ο δειγματοληπτικός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού από τις αστυνομικές αρχές."
Ξεκίνησε το Cruise Olympia από την Ανκόνα - Πως θα γίνει η αποβίβαση στην Ηγουμενίτσα Ξεκίνησε το Cruise Olympia από την Ανκόνα - Πως θα γίνει η αποβίβαση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.