Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ 


Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους, που πρέπει να κάνουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ. Σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται το επίδομα ειδικού σκοπού,αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από την 1η Απριλίου για όσους εργαζόμενους το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μπουν και να κάνουν δήλωση, αφού όμως είχε προηγηθεί η σχετική υπεύθυνη δήλωση της εργοδοσίας. Ωστόσο η απόδοση του ειδικού επιδόματος πάει προς τα πίσω, καθώς μια σειρά επιχειρήσεων δεν έχουν υποβάλει τη σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Το υπουργείο Εργασίας παρέτεινε μέχρι και τις 10 Απρίλη την προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου η καταβολή του επιδόματος για τμήμα εργαζομένων θα καθυστερήσει κι άλλο, ενώ ήδη συμπληρώνονται δύο βδομάδες από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που εργάζονται, διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα εισόδημα. 

Ασαφές παραμένει και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται και σταδιακά συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούν εκβιασμούς να δώσουν μέρος ή όλο το ποσό των 800 ευρώ όπως γίνεται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να επικοινωνούν άμεσα με τα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο, να καταγγέλλουν όπου δημιουργούνται εμπόδια στην ένταξη και στην καταβολή του επιδόματος τους. Τηλέφωνο καταγγελιών 6986933660 και 6973337156. 

Καταγγέλλουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης οι ρυθμίσεις για την ένταξη στο ειδικό επίδομα του κλάδου των κατασκευών πρακτικά αποκλείει τους χιλιάδες οικοδόμους που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κυβέρνηση εντάσσει εργαζόμενους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες προς διευκόλυνση των τελευταίων να αναστείλουν τις εργασίες τους και μικρό αριθμό αυτοαπασχολούμενων. 

Καμία πρόβλεψη συνεχίζει να μην υπάρχει για τους χιλιάδες ανέργους που δεν λαμβάνουν καμία ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκαν, αφορούν μικρό αριθμό στο σύνολο των ανέργων και σε κάθε περίπτωση αποφέρουν ένα εισόδημα στο μέλλον και όχι σήμερα που το έχει ανάγκη ο Άνεργος. 

Τέλος το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ ως μέτρο που πάρθηκε σε συνθήκες όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στάλθηκαν από τις επιχειρήσεις και το κράτος σπίτι τους, άλλοι απολυμένοι, άλλοι απλήρωτοι κ.ο.κ., δεν πρέπει να συσκοτίσει τον χαρακτήρα και τον στόχο της επίθεσης. Τα αντεργατικά μέτρα που υλοποιούνται ήρθαν για να μείνουν. Με κάθε πρόσφορο τρόπο να κάνουμε καθαρό σε κυβέρνηση και εργοδοσία: Ο λαός πλήρωσε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.