Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απάντηση στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απάντηση στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων 


Η θέση σας αυτή δεν σας καθιστά απλά ανεύθυνους αλλά πολύ επικίνδυνους 

Καμία έκπληξη δεν μας προξενεί η θεματολογία του αιτήματος σας για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και αυτό γιατί δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από εκπρόσωπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Βρίσκεστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση και τους δημάρχους που για να κρύψουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες αναγάγουν την ατομική ευθύνη ως κύρια και μοναδική για την μετάδοση του ιού που έχει κοστίσει τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας. 

Αν η παρουσία και δράση σας στο σύλλογο ήταν καθημερινή και ουσιαστική και δεν περιοριζόταν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και στείρα αντιπολιτευτικά τερτίπια, θα γνωρίζατε ότι με την συνεχή παρουσία μας στους χώρους δουλείας ,εργοτάξια, γραφεία, κοινωνικές δομές, με παρεμβάσεις στους δήμους του νομού ,αλλά και μέσα από έγγραφα και ανακοινώσεις που κοινοποιήσαμε απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε να εφαρμοστούν για τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται για την προστασία τους σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. 

Αν όμως έχετε ενημέρωση ότι υπάρχουν δήμοι που στους εργαζόμενους δεν έχουν χορηγηθεί όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να έχουν κατά την εργασία τους εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Να παρέμβει εκ νέου ο Σύλλογος να καταγγείλουμε την διοίκηση για ελλιπή μέσα και μέτρα προστασίας και αν χρειάζεται να κλείσουμε ακόμα και χώρους εργασίας. Ελπίζουμε να συμφωνήσετε σε αυτό, αν χρειαστεί. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι μας καλείται να βάλουμε χέρι στις εισφορές των εργαζομένων προκειμένου να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της εργοδοσίας για την προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας των εργαζομένων. Θεωρείται δηλαδή ότι είναι ατομική ευθύνη, εφόσον πράγματι τα χρήματα είναι από τις εισφορές τους, να προμηθευτούν μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου τα μέσα προστασίας που χρειάζονται. 

Αύριο τι άλλο θα μας πείτε; Ότι οι εργαζόμενοι από τον πενιχρό μισθό τους θα πρέπει μόνοι τους να αγοράζουν τα ΜΑΠ, να αγοράζουν το γάλα, να μεριμνούν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς; ή μήπως είσαστε έτοιμοι να προτείνεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε πλάτη και να χαρίσουν οι εργαζόμενοι το μισό μισθό τους στο κράτος, στο πλαίσιο των νέου πετσοκόμματος του μισθού που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Η θέση σας αυτή δεν σας καθιστά απλά ανεύθυνους αλλά πολύ επικίνδυνους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Δεν θέλετε να αγωνιστείτε, να παλέψετε, να διεκδικήσετε για τους εργαζόμενους καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιζητάτε με αυτές τις θέσεις την εύνοια της διοίκησης για να εξυπηρετήσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα και φιλοδοξίες. 

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν υπερασπίζονται με φιλανθρωπίες, φιλοδωρήματα και επικοινωνιακά σόου, σαν κι αυτά που μας προτείνετε εσείς, αλλά και αυτά που εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός για τα στελέχη της κυβέρνησης. Το ίδιο και η δημόσια υγεία, δεν χτίζεται από αυτούς που την γκρέμισαν και τώρα θυμήθηκαν να δώσουν ένα μικρό μέρος από αυτά που κερδίζουν από την εκμετάλλευση άλλων. 

Τη δημόσια υγεία θα στηρίξει η πλειοψηφία του λαού μας με την αλληλεγγύη, με τους εργαζομένους στην υγεία και τη διεκδίκηση μιας δημοσίας υγείας που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων μας. Είναι υποκρισία από τη μεριά σας όταν μόλις προχθές σας κοινοποιήσαμε κείμενο να συνυπογράψετε, που έβαζε πλαίσιο διεκδίκησης τα αυτονόητα και που συνυπέγραψαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώνεις, εσείς το καταγγείλατε. 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση τα φέρνει για να μείνουν. Οργάνωση, αντίδραση και πάλη μέσα από τα συνδικάτα ενάντια στις πολιτικές κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαθλίωσης των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. 

Μένουμε Δυνατοί , ΔΕΝ Μένουμε Σιωπηλοί! 





Για το Δ.Σ. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απάντηση στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Απάντηση στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.