4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας

4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Στην Ήπειρο 9 συνολικά παραλίες βραβεύτηκαν με Γαλάζιας Σημαίες, 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και 5 στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Δήμος Ηγουμενίτσας 
  1. Αγ. Παρασκευή 
  2. Δρέπανο 
  3. Καραβοστάσι 
  4. Μέγα Άμμος
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δήμος Πρέβεζας 
  1. Κυανή 
  2. Μέγα Άμμος 
Δήμος Πάργας 
  1. Αμμουδιά 
  2. Βάλτος/Parga Beach Resort 
  3. Λούτσα 

Η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη.

Στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν φέτος στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Την ίδια ώρα πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Πώς απονέμεται η «Γαλάζια σημαία»

Η «Γαλάζια σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους- απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί ως «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη). Αυτά αφορούν την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Από το 2017 ξεκίνησε και η εφαρμογή του προγράμματος για τα τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα. Αυτό αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.
Θεοχάρης: Ξεχωριστή η σημασία τους φέτος

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι «Γαλάζιες σημαίες» έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.

«Κάθε Γαλάζια σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.
4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας 4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.