Τι έδειξε η αυτοψία του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα νεκρά ψάρια στον Πύργο Ραγίου

Τι έδειξε η αυτοψία του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα νεκρά ψάρια στον Πύργο Ραγίου


Μετά από σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα για νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου, οι ιχθυολόγοι του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Ευάγγελος Κωνσταντινίδης και Κώστας Περδικάρης) προέβησαν την Δευτέρα 18-05-2020 και ώρα 11:30 σε επιτόπια αυτοψία στην εν περιοχή. 

Εντοπίσθηκαν οπτικά στην αποστραγγιστική τάφρο η οποία διέρχεται μπροστά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του πύργου Ραγίου, τρία νεκρά άτομα ιχθύων (κυπρινοειδή) σε προχωρημένη σήψη. Συλλέχθηκαν τα δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ταυτοποιήθηκε ως κοινός κυπρίνος (Cyprinus caprio), καθώς και δείγματα νερού τα οποία αφού συσκευάσθηκαν, παραδόθηκαν στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας με σκοπό την αποστολή σε κατάλληλο εργαστήριο ώστε να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές αναλύσεις.

Κατά την αυτοψία δεν ανευρέθηκαν περιέκτες φυτοφαρμάκων ή άλλων βιοκτόνων, ενώ στο εν λόγω κανάλι το οποίο είχε φυσιολογική ροή, υπήρχε έντονη παρουσία υδρόβιας ζωής όπως υδροχαρής βλάστηση και ιχθυοπανίδα (ενήλικα άτομα κεφαλοειδών καθώς και σημαντική παρουσία γόνου και ιχθυδίων). 

Κατά συνέπεια, το προς διερεύνηση περιστατικό μαζικής θνησιμότητας πιθανότατα δεν οφείλεται σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (π.χ. απουσία οξυγόνου, δυστροφική κρίση).

Ευάγγελος Κωνσταντινίδης
Κων/νος Περδικάρης
Τι έδειξε η αυτοψία του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα νεκρά ψάρια στον Πύργο Ραγίου Τι έδειξε η αυτοψία του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα νεκρά ψάρια στον Πύργο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.