Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στο πάρκο στα "τσιμέντα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στο πάρκο στα "τσιμέντα" (+ΒΙΝΤΕΟ)


Εικόνες ντροπής κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr, στο πανέμορφο πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή "τσιμέντα", στην Γωνιά Ηγουμενίτσας,, καθώς έχουν δημιουργηθεί κυριολεκτικά «βουνά» από σκουπίδια.   

Παντού υπάρχουν σκορπισμένα σκουπίδια, τα οποία έχουν καλύψει ολόκληρο το παρκάκι, δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα, την οποία αντικρίζουν κάτοικοι και επισκέπτες, που σταματάνε στο σημείο για να απολαύσουν τη θέα του λιμανιού και της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Ο ένας μόνο κάδος απορριμμάτων που υπάρχει στο σημείο, είχε ξεχειλίσει προ πολλού και τα σκουπίδια βρίσκονταν εκτός αυτών. 

Δεν γνωρίζουμε κάθε πότε γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας; 

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μαζευτούν άμεσα και να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι.

Πάντως, το πρόβλημα δημιουργείται από την ασυνειδησία πολιτών οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να μετατρέπουν οποιοδήποτε σημείο τους βολεύει σε άτυπη χωματερή, ενώ θα μπορούσαν φεύγοντας, αφού ο κάδος είναι γεμάτος, να μαζέψουν τα σκουπίδια τους και να τα απορρίψουν στον επόμενο άδειο κάδο που θα συναντήσουν.

Στα σπίτια μας, όταν γεμίσει ο κάδος μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια στο πάτωμα..
Γιατί το κάνουμε αυτό στους δημόσιους χώρους;
Και αυτοί σπίτι μας είναι.

Θα πρέπει τόσο εμείς οι πολίτες να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι, όσο και η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας να ελέγχει συχνότερα την κατάσταση στους δημόσιους - κοινόχρηστους χώρους.


Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στο πάρκο στα "τσιμέντα" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στο πάρκο στα "τσιμέντα" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 17, 2020 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. γιατι μονον εκει δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών../μπροστα στο διοικητηριο κοίτα τι γίνεται[ [απο πανω],,,συμπέρασμα..τα ΣΚ δεν πρεπει να τρωμε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.