Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο

Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο 


Όταν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του στο τιμόνι του δήμου, επέλεξε για αντιδήμαρχο και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα των οικονομικών τον κ. Βασίλη Γκόλια, πολλοί ήταν αυτοί, κυρίως εκ των έσω, που αμφισβήτησαν αυτή του την επιλογή.

Οι ενστάσεις τους είχαν να κάνουν τόσο με το νεαρό της ηλικίας του, όσο και το ότι κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, βρισκόταν "απέναντι" από τη δημοτική αρχή, αφού ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση, με τον συνδυασμό Ενεργοί Πολίτες.

Παρόλα αυτά ο κ. Λώλος, ξεπερνώντας πολιτικές μικρότητες, εμπιστεύτηκε τις γνώσεις και τις σπουδές του κ. Γκόλια (είναι πτυχιούχος της Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και του εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών.

Η μεθοδικότητα και η εργατικότητα που έχει επιδείξει εώς τώρα ο κ. Γκόλιας, δικαιώνει την επιλογή του δημάρχου.

Κάτι που αναγνωρίζεται πλέον και από τους συναδέλφους του.

Για αυτό και ο δήμαρχος τον επέλεξε ως συντονιστή, όλων των δράσεων του δήμου Ηγουμενίτσας, για την αντιμετώπιση και περιορισμό του κορωνοϊού.

Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε για ακόμα μία φορά, αφού με μία σειρά δράσεων, κατάφερε, μαζί με όλους τους πολίτες, να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα στο νομό Θεσπρωτίας, αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου να συνεχίσουν να λειτουργούν στο σύνολό τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Και αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον τουρισμό μας...

Συγχαρητήρια Βασίλη και να είσαι σίγουρος πως δεν έβγαλες ασπροπρόσωπο μόνο τον δήμαρχο αλλά έκανες περήφανους και όλους εμάς που ανήκουμε στη γενιά σου.

Ακολουθούν οι κυριότερες δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά χρονολογική σειρά 
· Ορισμός του κ. Γκόλια ως συντονιστή του συνόλου των δράσεων και των μέτρων, καθώς και ορισμός συντονίστριας της ενισχυμένης δομής του Βοήθεια στο Σπίτι. Συνεχή συνεργασία με όλους τους Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων για την καλύτερη ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την προστασία της υγείας πολιτών και εργαζομένων. 

· Καθημερινές συνεδρίες εκτίμησης και επανεκτίμησης μέτρων, δράσεων και καταστάσεων, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις προστασίας, ανακούφισης και ενημέρωσης των συμπολιτών μας. 

· Εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους και καθιερώσαμε τηλεδιασκέψεις στα καίρια όργανα του Δήμου. 

· Συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τους αρμόδιους φορείς, για την κάλυψη των οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών αναγκών των συμπολιτών. 

· Τροποποίηση της λειτουργίας του Δήμου, ενεργοποιώντας τηλεφωνικά κέντρα ανά υπηρεσία για στοχευμένη εξυπηρέτηση. 

· Ενίσχυση και αναδιάταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με παράδοση 60 γευμάτων καθημερινά, και επιπλέον τροφίμων, φαρμάκων και εγγράφων, σε συμπολίτες που δε μπορούσαν ή δεν επιτρέπονταν να μετακινηθούν. 

· Συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κωρονοϊού για την ενημέρωση και διευκόλυνση των δημοτών 

· Μέτρα ανακούφισης των τοπικών επιχειρήσεων τις επιπτώσεις των μέτρων του κορωνοϊού, συγκεκριμένα: 
Απαλλαγή, από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. 
Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού. 
Απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων, που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα. 
Αναστολή για δύο (2) μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απαλλαγμένων από προσαυξήσεις. 

· Ένταξη στο καθημερινό πρόγραμμα του Δήμου των κάτωθι ενεργειών: περιοδικές, προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικές μονάδες, δημοτικές εγκαταστάσεις, καταυλισμούς ΡΟΜΑ, σε όλες τις συνοικίες, σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικούς χώρους, όπως: Πλατεία Δημαρχείου, Λαϊκή αγορά, Κεντρική παιδική χαρά, Πεζόδρομος και κάθετοι σε αυτόν οδοί, 
Παραλιακή οδός από το «ΞΕΝΙΑ» μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς, 
Οδός 49 Μαρτύρων, Καταυλισμοί Ρομά, Κάδοι απορριμμάτων, 
Δημοτικά Οχήματα, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.)
Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομία, Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ, Εκκλησία, Δικαστικό Μέγαρο, Δημοτικά καταστήματα Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας 

· Διανομή Πασχαλινών γευμάτων από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ηγουμενίτσας σε 60 συνανθρώπους μας. 

· Διανομή νωπών προϊόντων προς τους καταυλισμούς ΡΟΜΑ από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου μας και τους προμηθεύσαμε με τροχόσπιτο, ψυγείο, γεννήτρια και καύσιμα με στόχο τη διευκόλυνση των αναγκών τους. 

· Μοιράσαμε στολές και μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους των Δομών αλλά και στους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας. 

· Τοποθέτηση συσκευών αντισηπτικών υγρών σε όλα τα δημοτικά κτήρια. 

· Κατά την πρώτη φάσης της άρσης των μέτρων, διανομή υφασμάτινων επαναχρησιμοποιούμενων μασκών καθώς και οδηγιών για τη σωστή χρήση μάσκας, με σκοπό την προστασία των πολιτών που συχνάζουν σε μέρη, όπου υπάρχει συνωστισμός. 

· Δημιουργία φυλλαδίου, για έκκληση στήριξης της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη μιας ισχυρής τοπικής καταναλωτικής συνείδησης 

· Απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων και διανομή αντισηπτικών διαλυμάτων, μασκών πολλαπλών χρήσεων και γενικών οδηγιών από ειδικευμένο προσωπικό προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων. 
Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.