Με ύβρεις και συκοφαντίες απαντάει ο δήμαρχος Φιλιατών - Ο λόγος στη δικαιοσύνη

Με ύβρεις και συκοφαντίες απαντάει ο δήμαρχος Φιλιατών - Ο λόγος στη δικαιοσύνη


Με μία απάντηση, οχετό ύβρεων, αβάσιμων κατηγοριών και συκοφαντιών επιπέδου καφενείου, επέλεξε να απαντήσει (άραγε σε τί) ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, σε άρθρο του εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ και διαχειριστή της ενημερωτικής ιστοσελίδας thespro.gr, κ. Αναστασίου Α. Ευάγγελο.

Στην αφεντιά μου δηλαδή.


Μια απάντηση, που για όσα ανυπόστατα, υβριστικά και συκοφαντικά αναφέρει, θα στραφώ και πάλι προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας την ποινική του τιμωρία, καθώς και την ηθική και επαγγελματική αποκατάσταση της επιχείρησής μου, για τη ζημιά που προκάλεσε ο κ. Παππάς, διαδίδοντας, ακόμα και μέσω του τύπου, εις γνώση του ψευδείς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για το πρόσωπό μου και κατά επέκταση την οικογένειά μου, καθώς και την επαγγελματική μου ιδιότητα ως δημοσιογράφος και εκδότης.

Ας δούμε και ας αναλύσουμε το κείμενο του "δημάρχου" (με έντονα γράμματα το αυτούσιο κείμενο του κ. Παππά και τα υπόλοιπα είναι η απάντησή μου):

Απαντητική επιστολή του Δημάρχου Φιλιατών στο άρθρο του thespro.gr με τίτλο «Έως εδώ Δήμαρχε Φιλιατών» 
Ο Δήμαρχος Φιλιατών απαντά σε επιχειρούμενους εκβιασμούς και απειλές από τους συνήθεις… ύποπτους της πολιτικής δημοσιογραφίας. 

Σε ποιό σημείο ακριβώς εντοπίσατε κ. δήμαρχε τους εκβιασμούς και τις απειλές στο κείμενό μου; (Δείτε το ΕΔΩ) Απλά ενημέρωσα εσάς και τους αναγνώστες μου,  πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πως για αυτό αναγκάζομαι να ζητήσω την προστασία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

«Κύριε Αναστασίου, 
Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν τη μεθοδολογία σας αγαπητέ και «έγκριτε» τοπικέ δημοσιογράφε. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τον «οχετό» αποκαλύψεων- καταγγελιών, σκανδάλων κ.λ.π. από πλευράς του Ο.Λ.ΗΓ. και αφού ως δια μαγείας μέσα σε λίγες μέρες οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε «λιβάνισμα» της διοίκησης του Ο.Λ.ΗΓ.( βλέπε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ” 12-05-2020) στρέφετε τα βέλη σας εναντίον του δήμου Φιλιατών και εμού προσωπικά. 

Βιαστήκατε κ. δήμαρχε να υιοθετήσετε ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα "συναδέλφου" της ιστορικής ημερήσιας εφημερίδας "Θεσπρωτική", που ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγόρησε, χωρίς να έχει τα δημοσιογραφικά "παντελόνια" να με κατονομάσει, πως εκβίασα το ΔΣ του ΟΛΗΓ με ψεύτικα δημοσιεύματα και όταν χρηματίστηκα από αυτούς άρχισα να γράφω "τι καλοί που είναι και πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους…"
Φυσικά και ο Γιαννιώτης εκδότης της εφημερίδας "Θεσπρωτική" θα κληθεί να λογοδοτήσει με τη σειρά του στην ελληνική δικαιοσύνη.
Ναι. Είναι δεκάδες (και εάν χρειαστεί θα γίνουν 100αδες) τα δημοσιεύματά μου, για τη νυν διοίκηση του ΟΛΗΓ, (κανένας άλλος συνάδελφος δεν είδε τίποτα στραβό στη διοίκησή τους άραγε;), τα οποία δεν τόλμησαν ποτέ να διαψεύσουν, καθότι αληθή στο 100%.
Και εάν κ. δήμαρχε με διαβάζατε και δεν ακούγατε τις κουβέντες του καφενείου, θα διαπιστώνατε πως όχι μόνο οι αποκαλύψεις μου δεν μετατράπηκαν σε «λιβάνισμα» όπως ισχυρίζεστε, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε το μοναδικό μέσο ενημέρωσης της Θεσπρωτίας που ασκούμε σκληρή κριτική σε όσα στραβά διαπιστώνουμε από τη διοίκηση του ΟΛΗΓ.

Είναι η γνωστή τακτική σας να απειλείτε με τις «δήθεν» μελλοντικές αποκαλύψεις των ανύπαρκτων σκανδάλων και εκβιασμών στο όνομα της δήθεν προσωπικής σας αδικίας από εσκεμμένες ενέργειες και παραλήψεις μου και των εργαζομένων του Δήμου απέναντι στα έντυπα ιδιοκτησίας σας καθ΄ ότι όπως ισχυρίζεστε, δεν «εισπράξατε» όσα υπολογίζατε ότι δικαιούσασταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεχνώντας (για ποιο λόγο άραγε;) τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας μου ως Δήμαρχος. 

Γνωστή τακτική σε ποιόν κ. δήμαρχε;
Έχετε κάτι συγκεκριμένο να αναφέρετε ή και πάλι κουβέντες του καφενείου;
Όσο για το τί θα έπρεπε να έχω εισπράξει, δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε εσείς.
Αλλά η ελληνική νομοθεσία (ν. 3548/2007).
Ο λόγος που ανέφερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεχνώντας τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας σου, είναι απλός.
Διότι 4 χρόνια έχουν περάσει από όταν έχασα τον πατέρα μου και ανέλαβα εγώ τα ηνία της έκδοσης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ, η οποία βρίσκεται στο 27ο έτος αδιάληπτης κυκλοφορίας. 

Κατ’ αρχάς κ. Αναστασίου εσείς δεν χωράτε στη δική μου παρέα καθ΄ ότι οι αρχές, οι αξίες, το ήθος και ο χαρακτήρας μας απέχουν παρασάγγας. Γι’ αυτό λυπάμαι, βέβαια, γιατί η προσωπικότητά σας δεν συνάδει με την ανατροφή που γνωρίζω ότι προσπάθησε να σας δώσει ο αείμνηστος πατέρας σας, δημιουργός των εντύπων που κληρονομήσατε. Επομένως μείνετε με την παρέα που σας ταιριάζει, τον «χότζα», τον «δράκο» και τον «Foula-Filios» των Φιλιατών. 

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σας κ. δήμαρχε. Φυσικά και δεν χωράω στη παρέα σας. 
Δεν έκανα ποτέ στο παρελθόν και δεν σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον, παρέα με άτομα που έχουν καταδικαστεί για υπεξαίρεση από τον ίδιο τους το δήμο.
Και δεν αναφέρομαι σε εσάς κ. δήμαρχε, αλλά στις κατά καιρούς παρέες σας και συμπορευόμενούς σας .
Για να μιλήσεις για τον πατέρα μου Σπυράκο, όπως σε αποκαλούσε, και για το πως μεγάλωσε την οικογένειά του, πριν τον πιάνεις στο στόμα σου, να έχεις φροντίσει να το πλύνεις πρώτα στο λάκκο της Ραβοστίβας, μαζί με τους φίλους σου

Προσπαθείτε να πείσετε το κοινό ότι η εκδοτική σας επιχείρηση υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά εξ’ αιτίας του οικονομικού πολέμου από το δήμο Φιλιατών και έτσι δεν μπορέσατε να υπερασπιστείτε την ελευθεροτυπία της «αντιγραφής», των «απειλών» και των εκβιασμών. «Ανακαλύψατε» οικονομική κακοδιαχείριση, σκάνδαλα, παρατυπίες κ.λ.π. στο δήμο Φιλιατών. Μα δεν πήρατε χαμπάρι κ. Αναστασίου ότι οι δημότες μάς επιβράβευσαν πρόσφατα κυρίως γι’ αυτά που εσείς μας καταλογίζετε, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των εντύπων σας για το αντίθετο; 

Ψεύδεστε σε όλα κ. δήμαρχε και το χειρότερο είναι πως το γνωρίζετε. 
Πουθενά, στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν σας κατηγόρησα για οικονομική κακοδιαχείριση, σκάνδαλα, παρατυπίες κ.λ.π. στο δήμο Φιλιατών. Μη βιάζεστε...
Πρέπει να αποδείξετε τι εννοείτε "απειλές" και "εκβιασμούς", από την πλευρά μου. 
Αλλιώς απλά θα είστε και πάλι ένας κοινός συκοφάντης και υβριστής.
Το ότι επανεκλέχθηκε ο συνδυασμός σας, με αντίπαλο έναν συνδυασμό που στήθηκε τον τελευταίο μόλις μήνα πριν τις εκλογές, δεν σας δίνει το δικαίωμα να λειτουργείτε απολυταρχικά, καταστρατηγώντας τους νόμους του κράτους.

Για να έχουν οι αναγνώστες ένα μέτρο σύγκρισης για τον «πακτωλό» των χρημάτων που ισχυρίζεστε ότι διέθεσε ο δήμος σε όλα τα έντυπα μέσα του νομού ενδεικτικά αναφέρω ότι: το έτος 2017 διατέθηκαν 4.600€ και το έτος 2018 διατέθηκαν 6.770€ συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας εντύπων. 

Πάλι ξεκινάτε με ψεύδη.
Στο κείμενό μου ανέφερα "ταΐζοντας κολλητούς με πακτωλό χρημάτων μέσω απευθείας αναθέσεων" και δεν αναφέρθηκα πουθενά σε «πακτωλό» χρημάτων που διέθεσε ο δήμος σε όλα τα έντυπα μέσα του νομού.
Ενώ στην αρχή της απάντησής σας με κατηγορείτε πως ξέχασα να συμπεριλάβω τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας σου, ο ίδιος αναφέρεστε σε μόνο δύο χρονιές και συγκεκριμένα για το 2017 και το 2018. Αποφεύγετε βέβαια πονηρά, να αναφέρετε που πήγαν αυτά τα χρήματα. Πόσα πήρα εγώ και πόσα οι άλλες δύο εφημερίδες του νομού.
Επειδή δεν θυμάστε καλά ή δεν σας ενημέρωσαν σωστά, θα σας βοηθήσω, λέγοντας πως από τις 31 δημοσιεύσεις του δήμου Φιλιατών το 2017, η εφημερίδα μου έλαβε μόλις τις 4.
Ναι. Μόνο τις 4 από τις 31.
Τα υπόλοιπα στις εισαγγελικές αρχές...

Διαλέξατε λάθος πρόσωπο κ. Αναστασίου να αντιπαρατεθείτε προκειμένου να αποκομίσετε οφέλη που έχετε στο νου σας. 

Ποτέ μου δεν διάλεξα να αντιπαρατεθώ μαζί σας και πολύ περισσότερο να αποκομίσω το παραμικρό από εσάς. Συνηθίζω άλλωστε να τα βάζω μόνο με αντάξιούς μου.
Το να αμυνθώ στις άδικες και παράνομες επιθέσεις σας, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, είναι έννομο δικαίωμά μου και υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά μου.

Δεν καταλάβατε τόσο καιρό που προσπαθείτε παρουσιάζοντας το άσπρο- μαύρο, κάνοντας την τρίχα- τριχιά, συκοφαντώντας και ασκώντας κίτρινη δημοσιογραφία ότι ο Δήμαρχος Φιλιατών, η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του δήμου δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται και δεν υποκύπτουν; 

Ξαναρωτάω. Σε ποιό σημείο του κειμένου μου συκοφάντησα, απείλησα ή εκβίασα;
Και πάλι δυστυχώς, όλα αυτά είναι δημιουργήματα της φαντασίας σας.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Παππά.
Αποδείξτε, στην αίθουσα του δικαστηρίου πλέον, τα όσα ισχυρίζεστε.
Δεν είστε καφετζής. Δήμαρχος είστε.

Δεν καταλάβατε τόσο καιρό ότι δεν μας ενδιαφέρει να τύχουμε της επικοινωνιακής σας υποστήριξης και μάλιστα έναντι αντιτίμου; (άλλωστε την αρνηθήκαμε και προεκλογικά όταν την επιδιώκατε με κάθε τρόπο). 

Και τα ψέματα συνεχίζουν.
Ουδέποτε σας ζήτησα να διαφημιστείτε στα μέσα, μου προεκλογικά.
Ούτε ευθέως, ούτε με άλλο τρόπο...
Εάν έχετε κάτι περισσότερο να πείτε και να αποδείξετε, θα χαρούμε να το κάνετε.
Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι ψεύδεστε και πάλι, οπότε και δεν θα το πράξετε.

Δεν καταλάβατε ότι δεν μας ενδιαφέρει το «λιβάνισμα» κανενός εντύπου, αλλά αντιθέτως επιδιώκουμε την καλοπροαίρετη κριτική, τον έλεγχο και κυρίως την κρίση των πολιτών; 

Εδώ απλά γελάω. Το λιβάνισμα μυρίζει από το δημαρχείο Φιλιατών, μέχρι και τον πρώην δήμο Σαγιάδας.

Τέλος δεν καταλάβατε ότι με αυτή την τακτική σας έχετε μειώσει την αναγνωσιμότητα και την απήχηση των εντύπων σας στο κοινό και ότι καθημερινά χάνετε και τους τελευταίους παραδοσιακούς φίλους σας; 

Δυστυχώς δήμαρχε και πάλι θα διαψευστείτε.
Σας παραθέτω τα στατιστικά του site της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ, thespro.gr, από τα επίσημα στατιστικά της google analytics για τον μήνα Μάιο (από 1/5 εώς και 22/5), αλλά και τη σύγκρισή του από το facebook, σε σχέση με άλλα ενημερωτικά site του νομού Θεσπρωτίας, που μας κατατάσσουν στην 1η θέση και μάλιστα με διαφορά. Αν έχετε αδικηθεί κ. Αναστασίου μπορείτε να προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Σίγουρα δεν μπορείτε όμως να προκαταλαμβάνετε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης απειλώντας το Δήμαρχο και εκβιάζοντας τους εργαζομένους. Άλλωστε από τη στιγμή που η κριτική σας εξαρτάται από τις «εισπράξεις» των εντύπων σας, ποσώς ενδιαφέρει το κοινό. Προσωπικά δηλώνω έτοιμος να σας αντιμετωπίσω εναντίον της δικαιοσύνης για όποιο από τα θέματα που αναφέρετε εσείς επιλέξετε, εάν το πράξετε, διαφορετικά θα είστε ένας κοινός συκοφάντης( μην ξεχνάτε την καταδίκη σας από πρώην Δήμαρχο για ύβρεις και συκοφαντίες)». 

Μα κ. δήμαρχε, το κείμενό μου γράφτηκε γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Για να ενημερώσω τους αναγνώστες μου, ότι για πρώτη φορά αναγκάζομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη.
Δεν προκατέλαβα καμία απόφαση της δικαιοσύνης. 
Στο κείμενό μου ανέφερα επί λέξη:
"Επίσης, όπως εσύ πολύ καλά γνωρίζεις πάλι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3548/2007, προβλέπονται κυρώσεις για τους οργανισμούς που δεν κάνουν ορθή χρήση των διατάξεων του. Οι κυρώσεις αφορούν τόσο τον επικεφαλής του οργανισμού, στην προκειμένη περίπτωση το δήμαρχο Φιλιατών, όσο και των αρμόδιων υπαλλήλων που είναι ορισμένοι για την αποστολή των δημοσιεύσεων. Η αποζημίωση που τυχόν επιδικάσει η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ μου, γνωρίζεις ότι θα κληθούν να την πληρώσουν οι δημότες των Φιλιατών και όχι εσύ από τη τσέπη σου".
Τέλος, συνεχίζοντας να ψεύδεστε, αναφέρεστε στη καταδίκη μου από τον τέως δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο, ξεχνώντας να αναφέρετε πως η καταδίκη μου αφορούσε πρωτόδικη απόφαση, ενώ η έφεσή μου έγινε δεκτή, χωρίς να πραγματοποιηθεί δικαστήριο, κηρύσσοντας με Α Θ Ω Ο.

ΥΓ1: «Το πόσο θα παραμείνω Δήμαρχος θα το αποφασίσουν οι δημότες του δήμου και όχι εσείς». 
ΥΓ2: «Επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ακολουθεί εξώδικο προκειμένου να αποδείξετε όσα καταγγέλλετε». 

Θα μου επιτρέψετε κύριε δήμαρχε κλείνοντας, να προσθέσω και εγώ ένα υστερόγραφο:

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν & τα ίδια. 
Μιας & δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν. 

Από διασωθέν βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, που πετάχτηκε, από τη δημοτική αρχή Φιλιατών με δήμαρχο εσάς κ. Παππά, σε παράνομη χωματερή, αναγκάζοντας την Περιφέρεια Ηπείρου να επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ, χρήματα που και αυτά (όπως και οτιδήποτε άλλο καταλογίζεται/επιδικάζεται για τη... χρηστή διαχείριση που ασκείτε στο δήμο) θα τα πληρώσουν οι δημότες των Φιλιατών!


Αναστασίου Α. Ευάγγελος

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του κ. Παππά:

 

Με ύβρεις και συκοφαντίες απαντάει ο δήμαρχος Φιλιατών - Ο λόγος στη δικαιοσύνη Με ύβρεις και συκοφαντίες απαντάει ο δήμαρχος Φιλιατών - Ο λόγος στη δικαιοσύνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.