Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Γυναίκα εργοδότη χαστούκισε εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα χωρίς λόγο

Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Γυναίκα εργοδότη χαστούκισε εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα χωρίς λόγο


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας καταγγέλλουμε ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη προς εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Ιούνιου 2020 στα Coffee Island στην Ηγουμενίτσα όπου η υπεύθυνη του καταστήματος (γυναίκα του εργοδότη) χαστούκισε εργαζόμενη χωρίς λόγο. 

Συγκεκριμένα, επειδή η εργαζομένη χρησιμοποίησε ένα φύλλο χαρτί από ένα μπλοκ σημειώσεων όπου είχε γραμμένες τις μέρες και ώρες εργασίας, βλέποντας το η υπεύθυνη, επιχείρησε να τις το αρπάξει από τα χέρια, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε ξένη περιουσία, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να καταστρέψει το σημείωμα. 

Και επειδή η συνάδελφος αρνήθηκε να της το δώσει χρησιμοποίησε βία χαστουκίζοντας την και αρπάζοντας με βίαιο τρόπο το χαρτί και το κινητό. 

Τέτοιο περιστατικό – που δεν είναι το μοναδικό – αποδεικνύει ακόμα πιο ανάγλυφα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε πολλούς εργασιακούς χώρους που στην ουσία είναι απροστάτευτοι από το αστικό κράτος. 

Φροντίζουν γι’ αυτό οι αστικές κυβερνήσεις με οδηγό την Ε.Ε., που με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφήσει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, και με την ουσιαστική αποψίλωση της επιθεώρησης εργασίας, έχουν μετατρέψει τις συνθήκες εργασίας σε σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους δίνοντας αέρα στα πανιά των εργοδοτών να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων, κι ο κάθε εργοδότη να παρανομεί κατά βούληση. 

Δεν φτάνει που και νομοθετικά οι αμοιβές για τους εργαζόμενους είναι αμοιβές πείνας, αντιμετωπίζουν και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν με λιγότερα χρήματα από το προβλεπόμενο, με απλήρωτες υπερωρίες, με κατάχρηση με διάφορους τρόπους κάποιων επιδομάτων που έχουν απομείνει ακόμα – όπως τα δώρα εορτών και άδειας - με περιορισμένη η και με ανασφάλιστη εργασία, ακόμα με χρήση βίας όπως το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Συνάδελφοι, 
Η συγκεκριμένη ενέργεια και όσες παρόμοιες ή γενικότερα τρομοκρατίας συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς θέλουν να ..."περάσουν το μήνυμα" να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μη διεκδικεί, αλλά να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ, Κυριακές, χωρίς ρεπό, με ημιασφάλιση, χωρίς ξεκούραση, με συμβάσεις ακόμα και μιας ημέρας. 

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν, να παλέψουμε όλοι μαζί και να σπάσουμε το κύμα αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο, καταγγέλλοντας κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βίας, τρομοκρατίας, απλήρωτης εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας, γιατί μόνο έτσι και όλοι μαζί συσπειρωμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. 

Καλούμε τα σωματεία και του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους, τους φορείς, το λαό να καταδικάσει το περιστατικό και κάθε περιστατικό των αντεργατικών μεθοδεύσεων εργοδοτών και κυβέρνησης. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 11 Ιουνίου. 
Στην Ηγουμενίτσα στις 7:30μμ στον ΟΤΕ και στην Παραμυθιά στις 7μμ στην αρχή του πεζόδρομου.
Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Γυναίκα εργοδότη χαστούκισε εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα χωρίς λόγο Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Γυναίκα εργοδότη χαστούκισε εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα χωρίς λόγο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες