Ξεκίνησε ο έλεγχος αντισωμάτων στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Ξεκίνησε ο έλεγχος αντισωμάτων στα νοσοκομεία της Ηπείρου


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος αντισωμάτων στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, παρόλα αυτά στις πρώτες μέρες έναρξης του προγράμματος η προσέλευση είναι μεγάλη. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχη για την αντιμετώπιση του Covid-19 και η εξέταση για τους περισσότερους αποτελεί ασπίδα για την προστασία της υγείας τους. Οι αναλύσεις των δειγμάτων θα γίνουν στα Γιάννινα και την Πάτρα και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα υπάρχει πλήρης εικόνα αν κάποιοι υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο έλεγχος αντισωμάτων έχει ξεκινήσει στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ στο Νοσοκομείο Φιλιατών ο πρώτος που προσήλθε ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Πέτρος Οικονομίδης.

Ο κ. Οικονομίδης αναρτώντας την σχετική φωτογραφία και το μήνυμά του στο προσωπικό προφίλ προτρέπει το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού να προχωρήσει στον σχετικό έλεγχο.

«Ο έλεγχος αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 για το προσωπικό των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας ξεκίνησε στην Θεσπρωτία από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Ελπίζω ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν προκειμένου να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για την κυκλοφορία του νέου κορονοϊού στις δομές υγείας του νομού μας. Η πρώτη αιμοληψία έγινε σε μένα και μοιράζομαι το στιγμιότυπο μαζί σας φιλοδοξώντας αυτές οι στιγμές να γίνουν γρήγορα παρελθόν. Εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας νικάμε τον ιό!», αναφέρει.

Παράλληλα συνεχίζουν την δειγματοληψία οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες δείγματα τα οποία αναλύονται στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πατρών ενώ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα με την λήψη δειγμάτων από τον γενικό πληθυσμό.
Ξεκίνησε ο έλεγχος αντισωμάτων στα νοσοκομεία της Ηπείρου Ξεκίνησε ο έλεγχος αντισωμάτων στα νοσοκομεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.