Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη

Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη


Με ένα ανυπόγραφο δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, δίνεται απάντηση σε άρθρο του site μας, που αφορούσε την απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Αθανάσιου Πορφύρη, για ανάθεση της υπηρεσίας εκτέλεσης τεστ µοριακού έλεγχου PRC, για την ανίχνευση του ιού COVID-19 στο προσωπικό και στα µέλη του ∆.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. που επιστρέφουν από άδεια, σε ιδιώτη μικροβιολόγο στην Ηγουμενίτσα, έναντι του ποσού των 3.000,00€.

Στην απάντηση αναφέρεται πως "αναγκάστηκαν" να αναθέσουν σε ιδιώτη τους ελέγχους των υπαλλήλων, αφού "στις πύλες εισόδου της χώρας τα τεστ είναι αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες βάση οδηγίας. Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται τεστ μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών μόνο για όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα".

Κάτι που βέβαια δεν ισχύει.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την "οδηγία" που απαγορεύει τη λήψη δειγμάτων του προσωπικού του λιμανιού, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Γνωρίζουμε όμως από πρώτο χέρι, πως στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν πραγματοποιούνται λήψεις μόνο από όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα.
Μεγάλο μέρος των καθημερινών δειγμάτων που λαμβάνονται από το Νοσοκομείο Φιλιατών, αφορούν δημοσίους υπαλλήλους (όπως και οι υπάλληλοι της ΟΛΗΓ Α.Ε.) που επιστρέφουν από άδειες στις εργασίες τους.
Όσο για το πως χειρίστηκε η διοίκηση του ΟΛΗΓ την πανδημία, ειδικά το πρώτο διάστημα της καραντίνας, σας παραπέμπουμε σε αντίστοιχα ρεπορτάζ μας, εκείνης της περιόδου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε.:
Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας από την αρχή της πανδημίας συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της 6ης ΥΠΕ και στάθηκε αρωγός στο έργο που επιτελείται από τα κλιμάκια υγείας προσφέροντας τόσο υγειονομικό υλικό, όσο και χώρους για την διενέργεια των ελέγχων και την απομόνωση κρουσμάτων. 

Με την άρση των μέτρων και την επανέναρξη της τουριστικής κίνησης την 01/07/2020 το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην είσοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο, έχει προβεί σε πάνω από 13.000 τεστ και στην ιχνηλάτηση των πιθανών κρουσμάτων με μεγάλη επιτυχία! Θέλουμε να διευκρινιστεί ότι στις πύλες εισόδου της χώρας τα τεστ είναι αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες βάση οδηγίας. Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται τεστ μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας και στο Νοσοκομείο Φιλιατών μόνο για όσα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα. 

Συνεχίζοντας με υπευθυνότητα το έργο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΛΗΓ ΑΕ που επέστρεψαν από μακροχρόνια άδεια, οδηγήθηκαν προληπτικά σε τεστ και προσκόμισαν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, κάτι το οποίο δεν γίνεται όπως προαναφέρθηκε από τον ΕΟΔΥ γιατί οι εργαζόμενοι δεν υπάγονταν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Συνεχίζουμε την στενή συνεργασία με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας. Στηρίζουμε και επικροτούμε το έργο όλων των φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη Ο ΟΛΗΓ απαντάει για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους υπαλλήλους σε ιδιώτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ "ΠΑΙΔΙ"?ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ "ΑΡΙΣΤΩΝ"? ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.