Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων

Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των ΙωαννίνωνΤο πρώτο κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την υπεύθυνη λειτουργίας κυλικείου, σε Γυμνάσιο της Κιάφας.

Από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές, η διεύθυνση του σχολείου και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι είναι ότι το κυλικείο στο συγκεκριμένο σχολείο παρέμενε κλειστό από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Το θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε σχεδόν μία βδομάδα μετά και χωρίς στο διάστημα αυτό να υπάρχει επαφή με την σχολική κοινότητα.

Από όλους τους αρμόδιους που συνεδρίασαν νωρίς το πρωί κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας ενώ η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αποτύπωση των συμβάντων» σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Συμπλήρωσε ότι η εικόνα που καταγράφεται στα σχολεία της Ηπείρου είναι σαφώς πολύ καλύτερη από αυτές άλλων περιοχών της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία κανενός σχολείου ή τμήματος σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει άρνηση των υπευθύνων –τους οποίους δεν κατονομάζει- τόσο για τις απαιτούμενες ενέργειες απολύμανσης όσο και ιχνηλάτησης.  

Επίσης ζητά να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών των μαθητών και των οικογενειών τους.  
Συγκεκριμένα απαιτεί:  
1. Άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.  
2. Διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του COVID 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του  σχολείου.  
3. Άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.
Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.