Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια

Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια


Με αφορμή την πρόταση διαμόρφωσης της οδού Κύπρου με ποδηλατόδρομο. 

Θεωρώ και εγώ όπως όλοι οι φορείς ότι δεν είναι αναγκαία η δημιουργία ποδηλατόδρομου σε έναν πολυσύχναστο σχετικά στενό δρόμο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας , νομίζω ότι θα κάνει δυσχερέστερη την κυκλοφορία και το χάος που επικρατεί κυρίως τις πρωινές ώρες. 

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Κύπρου δημιουργείτε από την στάθμευση και διπλοστάθμευση ακόμα και στις διαβάσεις πεζών με αποτέλεσμα την δυσχέρεια διέλευσης των αυτοκινήτων. 

Αναγνωρίζω ότι η πρόταση με ποδηλατόδρομο δημιουργεί μια λωρίδα στο κέντρο που αποτρέπει την διπλοστάθμευση άλλα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην γρήγορη εξυπηρέτηση πολιτών και εμπόρων στα εμπορικά καταστήματα . 

Η πρόταση μου θεωρώ ότι λύνει σε μεγάλο ποσοστό τα προβλήματα των εμπορικών καταστημάτων άλλα επίσης εξασφαλίζει την εύρυθμη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. 

Πλάγια στάθμευση εκατέρωθεν του δρόμου με μία λωρίδα στην μέση 4 μέτρων που αποτρέπει την διπλοστάθμευση και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων. 

Τμήματα του δρόμου θα έχουν στάθμευση μόνο για μόνιμους κατοίκους της Κύπρου, όχι καταστηματάρχες με άδειες από τον Δήμο και τμήματα του δρόμου ελεγχόμενη στάθμευση με μικρό τίμημα η με τα φώτα να αναβοσβήνουν για ολιγόλεπτη στάση μόνο για τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων. 

Τις ώρες που τα καταστήματα δεν λειτουργούν η στάθμευση να είναι ελεύθερη για όλους. 

Με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες αλλά και οι υπάλληλοι παρακείμενων υπηρεσιών και καταστημάτων δεν θα καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης από το πρωί. 

Οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν υπολογίζω κατά τουλάχιστον 50%,οι διαβάσεις πεζών θα είναι πάντα ελεύθερες και η απρόσκοπτη κυκλοφορία εξασφαλισμένη. 

Μέριμνα να ληφθεί σε μερικά τμήματα του δρόμου για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, η οποία θα πρέπει για τα μεγάλα τουλάχιστον φορτηγά να γίνετε συγκεκριμένη ώρα. 

Σε συνεργασία με την τροχαία και ελάχιστο έλεγχο πιστεύω ότι η ευταξία είναι εφικτή. 

Κώτσιας Βασίλης
Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ...9Μ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 10.
    ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΟ ....ΚΑΙ ΤΟ ....ΤΟΥ..
    ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥ ΑΕΡΑ ΟΛΟΙ.
    ΔΗΜΑΡΧΕ..ΚΑΝΕ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ...ΜΕ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ..ΤΟ ΕΛΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η πόλη έχει έλλειψη νοοτροπίας όχι ποδηλατοδρόμου. Ο,τι και να φτιάξεις όπως και να το φτιάξεις, εφόσον δεν υπάρχει η κατάλληλη νοοτροπία ούτε και διάθεση να αλλάξει η ήδη υπάρχουσα, είναι χαμένος χρόνος. Τι θέλετε, να σας κάνει κάποιος τη μελέτη τζάμπα; Γιατί; Για τη ψυχή της μάνας του; Στο τέλος θα επικρατήσει πάλι το ίδιο κυκλοφοριακό καθεστώς. Αφήστε τους να κάνουν ότι θέλουν και να φάνε όσα λεφτά θέλουν. Μπεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.