Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία

Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία


Ένα ευχάριστο νέο για τη Μουργκάνα και την Ήπειρο με πανελλήνια διάσταση. 
Το ιστορικό μυθιστόρημα "Ο Κλέφτης του θησαυρού του Αλή πασά" των Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου, εκδόσεις Κέδρος 2010, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας, επιλέχθηκε (με τη βούλα του υπουργείου Παιδείας) ως ένα από τα τέσσερα βιβλία που θα διαβάσουν φέτος οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα σχολεία των αποδήμων μέσω του θεσμού των "Βιβλιοδρομιών".
Τα δύο πρώτα από τα τέσσερα μέρη του έργου διαδραματίζονται στη Μουργκάνα, το Φιλιάτι και τα Γιάννενα ενώ ο πρωταγωνιστής είναι Μουργκανιώτης, όνομα και πράμα. 
Χιλιάδες μικροί αναγνώστες, ανά τη Χώρα αλλά και ελληνόπουλα όπου γης, θα ζήσουν μια δυνατή περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821 παρέα με τον "Κλέφτη".
Θα γνωρίσουν την ιστορία ενός φανταστικού ταπεινού Μουργκανιώτη που θα αποδειχθεί ήρωας κατά τη διάρκεια του Αγώνα και θα αναδειχθεί ευπατρίδης εθνικός ευεργέτης στη συνέχεια. 
Με άλλα λόγια, το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 21, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία μας με "όχημα " τη λογοτεχνία.
Οι δυο Μεσσήνιοι δημοσιογράφοι συγγραφείς, ο Παντελής και η Μαρία, είναι "δικοί μας" άνθρωποι που υπηρετούν με αγάπη την Ομοσπονδία Μουργκάνας τα τελευταία είκοσι χρόνια. 
Είμαστε διπλά υπερήφανοι.

Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.