https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο Ιωαννίνων

Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο ΙωαννίνωνΣε δεκαήμερη καραντίνα τίθεται το Γηροκομείο Ζωσιμαδών όπως ανακοινώθηκε εκτάκτως από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αφορμή για την λήψη των έκτακτων μέτρων είναι η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από την Γενική Γραμματεία αναφέρεται:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.
Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο Ιωαννίνων Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.