https://picasion.com/
https://picasion.com/

Η διαδικτυακή «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», μια αληθινή παρακαταθήκη (+BINTEO)

Η διαδικτυακή «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», μια αληθινή παρακαταθήκη (+BINTEO)Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της ηπειρώτικης αποδημίας διοργάνωσε την μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση «Ημέρα του Ηπειρώτη». Η εκδήλωση διοργανώθηκε μέσω του ολοκαίνουργιου καναλιού της ΠΣΕ στο YοuΤube, με πρώτη μετάδοση την Κυριακή 4 Απριλίου 2021.
H «Ημέρα του Ηπειρώτη» αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο εγχείρημα για τη δράση της ΠΣΕ, δοκιμάζοντας σύγχρονους τρόπους δημιουργίας, νέα μέσα επικοινωνίας με τα μέλη της, υπερσκελίζοντας αυξημένους βαθμούς δυσκολίας στην πραγμάτωση, υπερβαίνοντας θετικά και καρποφόρα τους περιορισμούς της περιόδου της πανδημίας. Η μεγάλη επιτυχία του απαιτητικού και πρωτότυπου εγχειρήματος, ανοίγει καινούργιους δρόμους, αφήνοντας παρακαταθήκη για νέες αναμετρήσεις, με σφραγίδα την ποιότητα του γνήσιου Ηπειρώτικου πολιτισμού και την ταυτότητα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Τo εξαιρετικά γενναιόδωρο πρόγραμμα, με τη συμμετοχή πλειάδας άξιων μουσικών που στήριξαν εθελοντικά τη δράση, με τους χαιρετισμούς πλειάδας Αδελφοτήτων, Ενώσεων, Συλλόγων και Ομοσπονδιών αποδήμων Ηπειρωτών, αποτυπώνεται στην τρίωρη διάρκεια του βίντεο της εκδήλωσης. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΣΕ Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος. Συμμετέχουν οι κορυφαίοι δεξιοτέχνες και ερμηνευτές Ναπολέων Δάμος, Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, οι άξιες κομπανίες των Νίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα, Χρήστου Mαρτίνη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Ηλία Πλαστήρα, Πέτρου Χαλκιά, Δόκιμου Χαραλάμπους. Τιμητικά συμμετείχε το Πολυφωνικό Καραβάνι για την παγκόσμια αναγνώρισή του με την εγγραφή στην UNESCO. Το σύνολο, σχεδόν, των μουσικών ερμήνευσαν χωρίς μικροφωνική υποστήριξη, με όσο το δυνατό πιο φυσικό ήχο, έστω και μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης.
Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στο πρωτόγνωρο νέο μέσο και τον τρόπο της διοργάνωσής της. Αυτό που είναι πραγματικά καινοτόμο είναι η ενεργή συμμετοχή των μελών της ΠΣΕ, όχι στη θέαση αλλά στη δημιουργία της, στο περιεχόμενό της. 82 Αδελφότητες, Σύλλογοι, Ενώσεις, Ομοσπονδίες αποδήμων Ηπειρωτών συμμετείχαν με τη δημιουργία και αποστολή βίντεο, με χαιρετισμούς των εκπροσώπων τους. Οι χαιρετισμοί απηχούσαν τα μηνύματα των ίδιων των συλλόγων, με κοινή και κεντρική αναφορά στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, στην ιστορία και τη δράση των συλλόγων, τον προγραμματισμό δράσης, τα προβλήματα λειτουργίας, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, την έγνοια για τον γενέθλιο τόπο και τα δικά του προβλήματα, την ελπίδα και την υπόσχεση του ανταμώματος από κοντά, στην αποδημία αλλά και τα χωριά.
Τo βίντεο της εκδήλωσης αποτελεί ένα διαχρονικό τεκμήριο, για την οργανωμένη ηπειρώτικη αποδημία σήμερα και αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους καρπούς. Παράλληλα, ανοίγει ένα παράθυρο αλληλογνωριμίας των συλλόγων, αλληλοενημέρωσης και αλληλοστήριξης της δράσης και της λειτουργίας τους καθώς και συνειδητοποίησης του εύρους και της ποικιλίας στο σώμα της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας σήμερα, προάγοντας την ιδέα της κοινότητας, στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Η «Ημέρα του Ηπειρώτη» 2021 αποτελεί μια αληθινή παρακαταθήκη! Συνιστά τομή στο έργο της ΠΣΕ, προτείνοντας μια εξαιρετική απαρχή για τη ανάπτυξη και διεύρυνση ανάλογων δράσεων στο μέλλον, όχι μόνο ως προς τα μέσα αλλά, κυρίως, ως προς το περιεχόμενό τους, προάγοντας τη σχέση της ΠΣΕ με τα μέλη της, προβάλλοντας και συνθέτοντας το έργο των Αδελφοτήτων, των Συλλόγων, των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών. Η «Ημέρα του Ηπειρώτη» 2021 μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο ενός θεσμού μακράς πνοής.
Η ΠΣΕ ευχαριστεί θερμά το σύνολο των μελών της που ανταποκρίθηκαν τόσο γόνιμα και πρωτότυπα στο κάλεσμά της, το σύνολο των μουσικών κι ερμηνευτών που συμμετείχαν, όπως, επίσης, την «Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι που υποστήριξε τεχνικά τη δράση. Η «Ημέρα του Ηπειρώτη» ήταν ένα μεγάλο, συλλογικό, ψυχωμένο εγχείρημα, με καθοριστική τη συμβολή των ίδιων των συλλόγων και των μουσικών, Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αλέξανδρο Λαμπρίδη για την συνολική επιμέλεια και τoν Κώστα Λιάγκο για τη διαδικτυακή υποστήριξη.

Το συνολικό βίντεο της διαδικτυακής «Ημέρας του Ηπειρώτη» μεταδίδεται μέσα από το κανάλι της Πανηπειρωτικής στο YouTube:

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Η διαδικτυακή «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», μια αληθινή παρακαταθήκη (+BINTEO) Η διαδικτυακή «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», μια αληθινή παρακαταθήκη (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

httpsendrasei-gr-3-1
Από το Blogger.