Το όνομα του ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη στο νέο περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος

Το όνομα του ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη στο νέο περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος

Επίσημη παραλαβή 2 νεότευκτων Περιπολικών Πλοίων στο Λιμενικό Σώμα.


Την Πέμπτη παρελήφθησαν και επίσημα τα 2 νέα Περιπολικά Πλοία στο Λιμενικό Σώμα,τα ΠΠΛΣ 900 και ΠΠΛΣ 910.
Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως το όνομα που δόθηκε σε ένα εξ αυτών,χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την ιδίας σημασίας ονοματοδοσία και στο έταιρο ΠΠΛΣ, στο ΠΠΛΣ 900.
Είναι το όνομα του Συναδέλφου μας και ΗΡΩΑ Λιμενικού που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του ΚΛ Κέρκυρας και έπεσε μαχόμενος σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς μαφιόζους στον όρμο «Παγανιά» την 27/04/1997.
Το όνομα αυτού «ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ».
Ευχόμαστε η αξιότιμη Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία να πράξει το ίδιο και στα εναπομείναντα 2 παρόμοια πλοία που θα παραληφθούν και να δώσει σε ένα εξ αυτών το όνομα του Συναδέλφου μας που «έπεσε» εν ώρα καθήκοντως την 06/12/2009 στην πύλη του Νέου Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας και υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του ΚΛ Ηγουμενίτσας ,το όνομα «ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΤΑΤΣΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ».
Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν προς τιμή σε αυτούς που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος ,επιτελώντας το καθήκον τους και πιστοί στο ΟΡΚΟ τους.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ.
Καλές θάλασσες στα πληρώματα των ανωτέρω ΠΠΛΣ.

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας(Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε)

Το όνομα του ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη στο νέο περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος Το όνομα του ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη στο νέο περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.