Και ξαφνικά επιστρέφει το σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου στην Ήπειρο!

Και ξαφνικά επιστρέφει το σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου στην Ήπειρο!



Το σχέδιο για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου για την τροφοδοσία των Ιωαννίνων επιστρέφει. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς λεπτομέρειες προς το παρόν.

Την είδηση μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο πληροφορίες από τον ΔΕΣΦΑ ο οποίος προχωρά στην κατάρτιση του νέου δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης συστήματος φυσικού αερίου.

Έτσι γίνεται αυτόματα σαφές ότι πρόκειται για ένα σχέδιο με ορίζοντα το 2030 στην καλύτερη περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επέκταση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα Ιωάννινα μελετάται προκειμένου να επιλεγεί η πιο οικονομική όδευση, ώστε το έργο να ενταχθεί στο επόμενο δεκαετές που αναμένεται το καλοκαίρι», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο ΔΕΣΦΑ είχε πετάξει έξω από το δεκαετές πρόγραμμα τον αγωγό Κομοτηνής- Θεσπρωτίας γεγονός που είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε στο σχέδιο που είχε δημοσιοποιήσει «το έργο «Αγωγός Υψηλής Πίεσης Κομοτηνή – Θεσπρωτία (τμήμα ενταγμένο στο ΕΣΦΑ)», το οποίο είχε περιληφθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2029 ως Προγραμματισμένο Έργο εκτός τριετούς περιόδου ανάπτυξης απεντάσσεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030.

Το έργο εντάχθηκε για πρώτη φορά στο ΠΑ 2010-2014 (ΦΕΚ Β’ 1399/16.06.2011) και παρέμεινε από τότε σε όλα τα ΠΑ, όντας μέρος του Έργου Επαυξημένης Δυναμικότητας Ελλάδα-Ιταλία που ξεκίνησε μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Χρήστη το Μάιο 2017, που ωστόσο δεν συνεχίστηκε.

Εν συντομία, το έργο παρέμεινε για περίπου 10 χρόνια στα ΠΑ χωρίς να προχωρήσει σε κατασκευή, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι συνθήκες για αυτή θα καλυφθούν στο άμεσο μέλλον. Εάν ξαναεμφανιστεί ενδιαφέρον για το έργο, ο ΔΕΣΦΑ θα το αξιολογήσει σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».
Και ξαφνικά επιστρέφει το σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου στην Ήπειρο! Και ξαφνικά επιστρέφει το σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου στην Ήπειρο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.