Δεν βάζουν πλάτη στις διεκδικήσεις Ηγουμενίτσας και Φιλιατών οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Δεν βάζουν πλάτη στις διεκδικήσεις Ηγουμενίτσας και Φιλιατών οι εργαζόμενοι στους Δήμους



Συνάδελφοι , στις 25/6/2021 και ώρα 10.10 στάλθηκε στον σύλλογο μας η παρακάτω πρόσκληση :

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Επιτροπή κινητοποιήσεων που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 99/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας διοργανώνει σύσκεψη φορέων για το συντονισμό και την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν και σας καλεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 9 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Στην σύσκεψη που παραβρεθήκαμε αναφέραμε ότι ο σύλλογός μας έχει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης (αρ.απ 26/2020). Όχι το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο σε επιχειρηματικούς ομίλους. Λιμάνι - λαϊκή περιουσία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και με αυτό πορεύεται μέχρι σήμερα.

Η επιτροπή στο πλαίσιο της απόφασης (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας αποφάσισε να κλείσει συμβολικά το λιμάνι τη Δευτέρα 28/6 το χρονικό διάστημα 9 -11 με σκοπό τη διεκδίκηση της χερσαία ζώνης. Η διεκδίκηση δεν αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμένα αλλά τη διεκδίκηση μόνο μερικών τμημάτων της χερσαίας ζώνης από το παλιό λιμάνι ως την μαρίνα (περίπου Νταλί) και το τέλος της μαρίνας ως το δρέπανο. Τα τεύχη δημοπράτησης είναι πολύ συγκεκριμένα όπως και οι χάρτες που τα συνοδεύουν περιλαμβάνουν όλη την χερσαία ζώνη όπως είναι χαρακτηρισμένη από το 1968 ως εξής: από τα Σύβοτα ως την Σαγιάδα. Επίσης είναι κατανοητό ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι «δεν θα αφήσουν ψίχουλο να πέσει από το τραπέζι». Θα διεκδικήσουν ότι μπορεί να ανεβάσει την κερδοφορία τους.

Οι δημοτικές αρχές Ηγουμενίτσας και Φιλιατών :

1. Συμφωνούν στην πώληση του λιμανιού σε επιχειρηματικούς ομίλους.

2. Συμφωνούν στα σχέδια για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων αλλά και των καταστημάτων της περιοχής .

3. Συμφωνούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα λιμάνια Συβότων ,Πλαταριάς και Σαγιάδας

4. Συμφωνούν στην θετική γνωμοδότηση που υπάρχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

5. Στην ουσία συμφωνούν οι κάτοικοι της πόλης να μην έχουν πρόσβαση στην θάλασσα.





Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας διεκδικεί :
Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα.
Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους.
Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τις ανάγκες μας .
Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων και των καταστημάτων της περιοχής.
Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα.
Να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων.
Την ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση των χώρων που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ) και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό.
Ενάντια στην πολιτική τους και την πολιτική της ΕΕ, για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών.
Ενάντια στα σχέδια που απειλούν μια παραλιακή πόλη ουσιαστικά να μην έχει πρόσβαση στην θάλασσα.
Την ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης που υπάρχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια "ανάσα" από το Λαδοχώρι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σε σημερινή του συνεδρίαση27/6/2021, με αριθμό απόφασης 25/2021

Αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ, τη μη συμμετοχή στην κινητοποίηση στο πλαίσιο διατύπωσης των Δημοτικών Αρχών, ούτε στον τρόπο διεκδίκησης που έχουν υιοθετήσει.

Δεν αποτελεί διεκδίκηση το δίωρο κλείσιμο του Εσωτερικού Λιμένα της Ηγουμενίτσας!

Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή διεκδίκηση όταν ότι ο λαός της Θεσπρωτίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ, για να υπάρξει καθολική συμμετοχή σε ένα θέμα που τον θίγει άμεσα!



Το Λιμάνι και η Χερσαία Ζώνη δεν κληρονομήθηκαν σε μας από τους προγόνους μας, αλλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.



Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Δεν βάζουν πλάτη στις διεκδικήσεις Ηγουμενίτσας και Φιλιατών οι εργαζόμενοι στους Δήμους Δεν βάζουν πλάτη στις διεκδικήσεις Ηγουμενίτσας και Φιλιατών οι εργαζόμενοι στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.