https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη λιμένα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη λιμένα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)


Κλιμακώνουν από το πρωί τις κινητοποιήσεις οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών με αίτημα την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων χρησιμοποιώντας και οχήματα των δήμων έκλεισαν από τις εννέα το λιμάνι εσωτερικού με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας Κέρκυρας.
Το λιμάνι μένει κλειστό για δύο ώρες ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των τουριστών.

Οι κινητοποιήσεις των δύο δήμων θα συνεχιστούν την Δευτέρα 5 Ιουλίου με κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού.

Παράλληλα θα γίνει συγκέντρωση υπογραφών ηλεκτρονικά και φυσικά σε κείμενο που θα συνταχθεί από την επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων.
Οι δύο ΟΤΑ της Θεσπρωτίας διεκδικούν την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της παραχώρησής της στους Δήμους.
Το ζήτημα, που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα από το 2002, οπότε και συνεστήθη η ΟΛΗΓ ΑΕ, έχει πάρει νέα τροπή καθώς ο Οργανισμός Λιμένος βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τους υποψήφιους επενδυτές την 29η Νοεμβρίου.
Οι Δήμοι θεωρούν ότι θα πρέπει οι διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία αυτή, ώστε τα παραλιακά μέτωπα της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ακριτικής Σαγιάδας Φιλιατών, της Πλαταριάς και των Συβότων, να μη περάσουν στη διαχείριση του ιδιώτη επενδυτή.
Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις θα είναι η επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη λιμένα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη λιμένα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.