Ηγουμενίτσα: Στη δικαιοδοσία της Κτηματικής η χερσαία ζώνη; | Στα Σύβοτα η μοναδική γλύστρα σκαφών

Ηγουμενίτσα: Στη δικαιοδοσία της Κτηματικής η χερσαία ζώνη; | Στα Σύβοτα η μοναδική γλύστρα σκαφών 


Καμία ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών (γλύστρα) δεν είναι αδειοδοτημένη και επομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Σαγιάδα.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, προς το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Θεσπρωτίας & Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος "Κουστώ" και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων "Παμβώτις".
Η μόνη αδειοδοτημένη, λειτουργική και προσβάσιμη γλύστρα, είναι αυτή των Συβότων.
Για να καθελκύσει επομένως τη βάρκα του νόμιμα και με ασφάλεια κάποιος πολίτης, θα πρέπει να το κάνει υποχρεωτικά από τα Σύβοτα.


Από την απάντηση του κ. Πορφύρη βγαίνει μία ακόμα είδηση και που αφορά τη χερσαία ζώνη λιμένος και την απόδοσή της (;) στην τοπική κοινωνία, δηλαδή το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως υποσχέθηκε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε παρεμβάσεις που πρότειναν οι παραπάνω σύλλογοι εντός της χερσαίας ζώνης, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, εν όψη της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την παραχώρηση του 67% των μετοχών της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. σε ιδιώτη και πως οι αναφερόμενοι χώροι αποτελούν τμήματα της χερσαίας ζώνης Λιμένα, η οποία πρόκειται να αποχαρακτηριστεί και η δικαιοδοσία της να περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Δηλαδή στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και όχι στο Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως της έχουν υποσχεθεί και αναμένει η δημοτική αρχή.



Ηγουμενίτσα: Στη δικαιοδοσία της Κτηματικής η χερσαία ζώνη; | Στα Σύβοτα η μοναδική γλύστρα σκαφών Ηγουμενίτσα: Στη δικαιοδοσία της Κτηματικής η χερσαία ζώνη; | Στα Σύβοτα η μοναδική γλύστρα σκαφών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.