ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ


Φίλτατοι συμπατριώτες.
Το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στην Παραμυθιά, ξεκινάει ακόμα μια φορά, το μεγαλύτερο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΓΕΓΟΝΌΣ για όλο το νομό Θεσπρωτίας, τα τελευταία 12 χρόνια.
Πρόκειται φυσικά για τον φετινό 12ο στη σειρά ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΝΟΈΜΒΡΗ. Ο ΘΕΑΤΡΙΚΌΣ ΝΟΈΜΒΡΗΣ, είναι πλέον ΘΕΣΜΌΣ, ο μεγαλύτερος ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΘΕΣΜΌΣ ( ίσως ο μοναδικός αν δεν με απατά η μνήμη μου...) δημιούργημα, ιδέα, έμπνευση και οργάνωση της επί 26 ολόκληρα χρόνια, συνεχούς δημιουργίας και παρουσίας της θεατρικής ομάδας της Παραμυθιάς, γνωστής ως ΘΕΑΤΌ, η οποία δημιουργεί ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΆ ΕΠΙΤΕΎΓΜΑΤΑ, στηριζόμενα στην αγάπη, στο μεράκι, στην ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς αλλά κυρίως στηριζόμενα ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ, δηλ. στην αδόλευτη ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ..
Η καθιέρωση αυτού του γεγονότος ως ΘΕΣΜΟΎ, αποτελεί επίπονη πνευματική και πολιτιστική διαδικασία των ανθρώπων της ΘΕΑΤΌ και ιδιαίτερα των στυλοβατών και δημιουργών αυτού, ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΆΚΑ και ΜΑΡΊΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΎΛΟΥ, φανατικά και συνειδητά απέναντι στο δήθεν και το ευτελές, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιλογή της θεματολογίας των μονοπράκτων, που παρουσιάζουν στον φετινό Θεατρικό Νοέμβρη. Η ΘΕΑΤΌ προσφέρει αναμφισβήτητα τόσα πολλά, όχι μόνο στην πόλη της Παραμυθιάς αλλά και σε όλον τον Νομό Θεσπρωτίας. Ταυτόχρονα αποτελεί έναν σπουδαίο πολιτιστικό πρεσβευτή του Θεσπρωτικού πολιτισμού και ειδικότερα στον θεατρικό τομέα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπου η ΘΕΑΤΌ καλείται να παρουσιάσει τις θεατρικές δημιουργίες της αφενός, και αφετέρου με την παρουσία κάθε χρόνο, κάθε Νοέμβρη τόσων ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων στην Παραμυθιά, στα πλαίσια πάντοτε του ΘΕΑΤΡΙΚΟΎ ΝΟΈΜΒΡΗ.
Έτσι λοιπόν ο φετινός ΘΕΑΤΡΙΚΌΣ ΝΟΈΜΒΡΗΣ, που διαρκεί από 12/11 - 3/12 περιλαμβάνει: 1ον) Θεατρικές παραστάσεις 2ον) Σεμινάρια θεάτρου από ειδικούς του είδους 3ον) Θεατρικά εργαστήρια, επίσης από ειδικούς του είδους και 4ον) για πρώτη φορά εφέτος περιλαμβάνει και το 1ο Ηπειρωτικό Συμπόσιο Θεάτρου, με πρόθεση καθιέρωσης αυτού σε μόνιμη βάση και σε επίπεδο Ηπείρου και όχι μόνο..
Επειδή πάντα πίστευα και πιστεύω, ότι ο Πολιτισμός σε κάθε έκφρασή του, και συνεπώς οι ΘΕΑΤΡΙΚΈΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΕΣ, πηγαίνουν τον άνθρωπο, λίγο παραπέρα, τον κάνουν καλύτερο, και μάλιστα όχι ΜΟΝΟΣΉΜΑΝΤΑ αλλά ποικιλότροπα και σε όλα τα επίπεδα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΣΑΣ ΚΑΛΏ
Να τιμήσουμε τους δημιουργούς και οργανωτές με την παρουσία μας αλλά - κυρίως - έτσι να τιμήσουμε και να δώσουμε αξία τους ίδιους τους εαυτούς μας... αν πραγματικά πιστεύουμε, όσοι τουλάχιστον πιστεύουμε, σε τι ΦΩΤΕΙΝΟΎΣ ΛΕΩΦΌΡΟΥΣ, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους, την ΚΟΙΝΩΝΊΑ, ο πολιτισμός, ο πραγματικός πολιτισμός ( που είναι αυτός που αφορά και αναφέρεται στους ΠΟΛΛΟΎΣ ), ο Πολιτισμός σε κάθε έκφρασή του.

ΑΛΚΗΣ ΦΆΤΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.