Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med

Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med


“Απόλυτα θετική και υψίστης σημασίας για την Θεσπρωτία, αλλά και γενικότερα για την Ήπειρο, είναι η προϋπόθεση που έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά τη συζήτηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Eastmed – Ελληνικό Τμήμα», Δ.Ε. Κομποτίου και Αράχθου, Δήμος Νικολάου Σκουφά/ Δ.Ε. Φιλοθέης και Αμβρακικού, Δήμος Αρταίων, Δ.Ε. Φιλιππιάδος, Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου, Δ.Ε. Φαναρίου, Δήμος Πάργας, Δ.Ε. Μαργαριτίου και Πέρδικας, Δήμος Ηγουμενίτσας».

Ο όρος που τέθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τη θετική γνωμοδότηση, είναι πως ο αγωγός φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να οδεύσει απλά στην Ήπειρο, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύνδεσή του με τοπικά δίκτυα, παρέχοντας φυσικό αέριο σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Πέρα από τα τρία βαλβιδοστάσια που περιλαμβάνει η μελέτη, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν άλλα δύο, ένα στην είσοδο του αγωγού στα όρια της Ηπείρου και ένα στην απόληξη του Αγωγού στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διασύνδεσης του αερίου με κατοικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσπρωτίας, πράγμα που θα σημαίνει φθηνότερη ενέργεια για τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες. Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία προμήθειας φυσικού αερίου στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο.”
Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.