Νέα διπλή ανάθεση από τον ΟΛΗΓ σε εργολάβο, ύψους 72.000€

Νέα διπλή ανάθεση από τον ΟΛΗΓ σε εργολάβο, ύψους 72.000€


Συνεχίζουν ακάθεκτοι να άγονται ως "ΟΛΗΓάρχες" οι διοικούντες του λιμένα Ηγουμενίτσας, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 67% των μετοχών της εταιρίας.
Δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου 2021, με δημοσίευμα μας, είχαμε αναδείξει τη διπλή ανάθεση της "υπηρεσίας εκπόνησης μελέτης της στατικής επάρκειας του κτιρίου του τελωνείου που βρίσκεται στον χώρο του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας".
Τότε, η διοίκηση της ΟΛΗΓ, έστω και μέσω του μελετητή που είχε λάβει τη διπλή ανάθεση, δικαιολογήθηκε πως "έγινε εκ παραδρομής λάθος στον τίτλο της μελέτης" και πως θα γίνει ορθή επανάληψη.
Κάτι που εκ των υστέρων έγινε, αν και όχι με τη νόμιμη διαδικασία.

Πάμε όμως στο σήμερα, που δεν διαφέρει και πολύ, αφού κάποιοι είναι αδιόρθωτοι.
Στις 11 Οκτωβρίου 2022, χτύπησε τα Σύβοτα Ηγουμενίτσας κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε μικρές ζημιές σε καταστήματα.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου, αριθ. Πρωτ.: 9843out - ΑΔΑ:62Μ1469ΗΞ2-519, γίνεται η απευθείας ανάθεση του έργου "Άμεση αποκατάσταση ζημιών από την θεομηνία στις 11-10-2022 στο καταφύγιο των Συβότων", στον εργολάβο Ν.Δ., με κόστος 28.861,00€ (χωρίς ΦΠΑ).
Ενάμιση μήνα μετά και συγκεκριμένα στις  25 Ιανουαρίου 2023, ξανά με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου,  Αριθ. Πρωτ.: 1034out ΑΔΑ:92ΚΓ469ΗΞ2-ΥΑ3, γίνεται η απευθείας ανάθεση του έργου "Συντήρηση και Αποκατάσταση ζημιών από την θεομηνία στις 11-10-2022 στο καταφύγιο των Συβότων χώρου δικαιοδοσίας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.", στο ίδιο εργολάβο κ. Ν.Δ., έναντι του ποσού των 29.148,45€ (χωρίς ΦΠΑ).
Δύο δηλαδή απευθείας αναθέσεις, στον ίδιο εργολάβο, για τις ίδιες εργασίες, με διαφορά ενάμιση μήνα. Συνολικού ποσού 71.931,72€.




Ξέρω πως η διοίκηση του ΟΛΗΓ θα τρέξει εκ των υστέρων και πάλι να αποκαταστήσει το λάθος τους και θα είμαι τυχερός εάν δεν μου κάνουν και πάλι μήνυση και αγωγή.
Όμως τα λάθη είναι πλέον δεκάδες και θα έπρεπε να προβληματίσουν αυτούς που τους όρισαν στη θέση αυτή.
Ειδικά για την επάρκειά τους. 
Και δεν μιλάω μόνο για τη διοίκηση του οργανισμού που είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση, μετά από υποδείξεις φυσικά τοπικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για τα άτομα που δουλεύουν με μπλοκάκια (με 6μηνες συμβάσεις για ευνόητους λόγους), χωρίς καμία εμπειρία και για τα οποία ουδείς δε γνωρίζει με τι κριτήρια έγινε η πρόσληψή τους. 
Ίσως να γνωρίζουν στο βουλευτικό γραφείο της Γρ. Λαμπράκη, όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Μάριος Κάτσης και για την οποία καταγγελία δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε λέξη ως απάντηση, ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας.
Θα έχει τους λόγους του...
Νέα διπλή ανάθεση από τον ΟΛΗΓ σε εργολάβο, ύψους 72.000€ Νέα διπλή ανάθεση από τον ΟΛΗΓ σε εργολάβο, ύψους 72.000€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.