Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής

Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής


Τα ΔΣ των Συλλόγων Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς, πήραν την σημαντική πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν – μεταξύ άλλων – θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως καθαριότητα, υδροδότηση, πρόσβαση στις παραλίες, δημιουργία χώρων στάθμευσης, πορεία μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και προτάσεις που αφορούν γενικότερα τον κλάδο, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις, αναμένεται να είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών στη χώρα.

Με αυτό το δεδομένο, είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ενοικιαζόμενων δωματίων, στα αναπτυγμένα τουριστικά παράλια του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην περιοχή. Κάτι που φυσικά θα έχει θετική αντανάκλαση στο εισόδημα των δραστηριοποιούμενων και απασχολούμενων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, της ψυχαγωγίας κ.α., αλλά και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (Ήπειρος), η οποία όπως είναι γνωστό αναδείχθηκε η δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή από την πλατφόρμα booking.com στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards.

Στην κοινή συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα: τα προβλήματα στην ύδρευση – αποχέτευση και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η βελτίωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρόμων, η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες, η αντιμετώπιση της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, η επαρκής ηλεκτροδότηση κ.α. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν καταγράφτηκαν αναλυτικά. Το επόμενο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια του Συνδυασμού μας θα διοχετευθεί προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, με συγκεκριμένες προτάσεις και με την παρακολούθηση των δράσεων των τοπικών φορέων να πιέσουμε για την άμεση υιοθέτηση και υλοποίηση των τεκμηριωμένων προτάσεων του κλάδου. Και δεύτερον, να επεξεργαστούμε τις προτάσεις και να τις ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, προκειμένου με ένα συνδυασμό έργων υποδομής, δράσεων αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενεργειών προβολής – προώθησης του τουριστικού προορισμού, αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων, να καταστεί δυνατή η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας των παράλιων και όχι μόνο περιοχών, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τουρισμού κρουαζιέρας, η βιώσιμη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικού, φυσιολατρικού, αθλητικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού κ.τ.λ.).

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα συναντηθούμε και με τους άλλους φορείς του εν λόγω παραγωγικού τομέα, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.



Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»

για το Δήμο Ηγουμενίτσας
Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.