Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία

Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία


Με τη συμμετοχή σε δύο ακόμη διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου τον Φεβρουάριο. Η μία ήταν στην F.RE.E. Μονάχου Γερμανίας (22-26 Φεβρουαρίου 2023) και η άλλη στην I.F.T. Βελιγραδίου Σερβίας. Και στις δύο εκθέσεις από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε αναλυτική παρουσίαση της Ηπείρου ως προορισμός «τεσσάρων εποχών», ενώ η προβολή περιλάμβανε και συνεντεύξεις σε Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης των δύο χωρών.


Στη Γερμανία
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην F.RE.E. Μονάχου ήταν η 5η κατά σειρά. Η φετινή F.RE.E. σημείωσε ρεκόρ με 160.000 επισκέπτες και 900 εκθέτες από 50 χώρες, ενώ η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Από την αποστολή της Περιφέρειας, εκτός της ολοκληρωμένης προβολής της Ηπείρου των «τεσσάρων εποχών», δόθηκε έμφαση και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά της Βαυαρίας και γενικότερα της Γερμανίας, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών της που διαμορφώνουν μόνοι τους το πρόγραμμα διακοπών.
Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών του περιπτέρου, αποτελούνταν από άτομα που σχεδίαζαν ή και είχαν προγραμματίσει ταξίδι διακοπών σε ορεινούς προορισμούς της Ηπείρου.
Πέραν αυτών διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον και για παράκτιους προορισμούς, που αποτελεί ένδειξη περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκαν από το προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, η επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κα Ρέα Τσιτσάνη και ο εμπορικός ακόλουθος κ. Γιώργος Λυμπέρης.
Πολυπληθής και σημαντική ήταν και η παρουσία των απόδημων Ηπειρωτών του Μονάχου οι οποίοι στήριξαν την συμμετοχή της Ηπείρου στην έκθεση.
Η Περιφέρεια ευχαριστεί τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου «Σούλι», τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χαλιάσο, την γραμματέα κα. Φωτεινή Τσιρώνη και την κα. Βικτωρία Πάλλα, για την υποστήριξή τους, καθώς και τον κ. Γρηγόρη Γιάκη από τον «doryforo.org», για την δημοσιογραφική κάλυψη και προβολή της συμμετοχής στην έκθεση.


Στη Σερβία
Η Σερβία αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου «αγορά- στόχος» από το 2014, όταν και για πρώτη φορά συμμετείχε στην έκθεση I.F.T. που διοργανώνεται στο Βελιγράδι.
Έκτοτε διαπιστώνεται αύξηση επισκέψεων Σέρβων τουριστών στην Ήπειρο, η οποία- κρίνοντας και από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για διάφορους προορισμούς της Ηπείρου- αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.
Η προβολή της «Ηπείρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών», έγινε σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πλεοκτήματος της γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης που παρέχει πλέον η Εγνατία οδός, ενώ έμφαση δόθηκε και στα πολιτιστικά και ιδιαίτερα στα θρησκευτικά ορθόδοξα μνημεία της Ηπείρου, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι ομόθρησκος λαός.
Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι Σέρβοι στην κορυφαία αυτή Έκθεση, είναι το γεγονός ότι τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξ. Βούτσιτς.
Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι για Οικονομικές και Εμπορικές σχέσεις κ. Αντώνης Κατεπόδης.
Η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, ενώ φιλοξενούμενος στο περίπτερό της ήταν – με στελέχη του- και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.