Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία 


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΕΚΘ και τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή. Ήταν η μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηγουμενίτσας αλλά και αντιπροσωπείας μαθητών από το Φιλιάτι.

Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό από την μεριά των μαθητών ο Δημήτρης Σιντόρης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Παπαγιάννης πρόεδρος του σωματείου τρόφιμα ποτά και γραμματέας του ΕΚΘ .


Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές»

Στο κλείσιμο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΘ Σωτήρης Γκίκας ανέφερε «ότι ο αγώνας δεν σταματάει με μια πετυχημένη εκδήλωση αλλά θα συνεχιστεί ώσπου να βρουν δικαίωσε όλοι οι νεκροί θύματα μια αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η παρουσία των μαθητών και της νεολαίας στην σημερινή συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αποδεικνύει ότι η νεολαία δεν είναι «πέρα βρέχει» όπως την παρουσιάζουνε, έχει και άποψη και αγωνίζεται για αυτήν.»
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.