Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων

Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων


Για ένα μήνα, έως τις 31 Ιουλίου, παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των μισθωτηρίων που έχουν λήξει έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή εάν η συμφωνία μίσθωσης που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» έχει λυθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, τότε ο εκμισθωτής, με βάση τη νέα προθεσμία, θα πρέπει να δηλώσει την ημερομηνία της λύσης, αλλιώς η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Ειδικότερα ο εκμισθωτής του ακινήτου θα πρέπει: Να επισκεφτεί το TAXISnet με τους προσωπικούς του κωδικούς και να επιλέξει το “Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας”.
Να επιλέξει “Επιλογή” όπου εμφανίζεται η φόρμα υποβολής την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει και να αναφέρει στο τέλος της σελίδας, δύο επιλογές:

–αποθήκευση στην περίπτωση που επιθυμείται η αποθήκευση της εργασίας. (Η επιλογή δεν οριστικοποιεί την υποβολή.)

– οριστικοποίηση. Με την επιλογή αυτή οριστικοποιείται (υποβάλλεται) η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλίζεται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση.
Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες