ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές τηςΑρχίζει από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 18:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών για πρόσληψη, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στις επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 10 Ιουλίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά, μέσω gov.gr. Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Οι 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Το σχολικό έτος 2023-2024 θα λειτουργήσουν 30 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, οκτώ εκ των οποίων εμπλουτισμένες θεματικά και γνωστικά, στο πλαίσιο ανάπτυξης πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές των ΕΠΑΣ: πραγματοποιούν μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση,
φοιτούν σε σύγχρονα εργαστήρια με τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα,
εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό,
λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και επίδομα σίτισης 9 ευρώ ημερήσια, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια,
δικαιούνται σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες, με αποδοχές,
δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Επιπλέον των 50 ΕΠΑΣ, λειτουργούν επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ, η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Οι μαθητές των ΠΕΠΑΣ πραγματοποιούν μαθητεία με αμοιβή και ασφάλιση σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr/.
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες