Κουβέντα από τον ΟΛΗΓ για το «όργωμα» στο Μακρυγιάλι | "Κολπάκια" με παλιές φωτογραφίες

Κουβέντα από τον ΟΛΗΓ για το «όργωμα» στο Μακρυγιάλι | "Κολπάκια" με παλιές φωτογραφίες


Σχεδόν μία βδομάδα μετά το «όργωμα» της παραλίας στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι ο ΟΛΗΓ που έχει στην δικαιοδοσία του τις παραλίες –τμήμα της χερσαίας ζώνης- μίλησε…. 
Όχι όμως για να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις για τα μηχανήματα που εισήλθαν αλλά για τις καντίνες που θέλει να τοποθετήσει.

Μάλιστα συνοδεύει την απάντηση με μία φωτογραφία που αποτυπώνει όμως την κατάσταση του Δρεπάνου μερικά χρόνια πριν και όχι μετά τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης που απειλούν την ύπαρξη της ίδιας της παραλίας.


Η προηγούμενη είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΟΛΗΓ και που αποτυπώνει την κατάσταση πριν αναλάβει η σημερινή διοίκηση το 2019, ενώ η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει την σημερινή κατάσταση της παραλίας.


Με αφορμή τα δημοσιεύματα και την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο ΟΛΗΓ και η διοίκησή του… ευαισθητοποιήθηκαν. 
Με την διαφορά ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν τίποτα για όσα συνέβησαν στην παραλία..

Δεν αναφέρει το παραμικρό αν τα μηχανήματα εισήλθαν με δική του πρωτοβουλία –όπως μοιάζει λογικό- αν εισήλθαν στο πλαίσιο κάποιας άλλης συμφωνίας και ποιάς και εν τέλει αφού διακατέχεται από οικολογικές ευαισθησίες στη βάση ποιάς μελέτης έγινε η απομάκρυνση των αμμόλοφων.
Υποστηρίζει ότι για τις καντίνες ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ. 
Είναι απορίας άξιο αν για την εκτεταμένη παρέμβαση που έγινε και για άλλες παρεμβάσεις με βαρέα μηχανήματα που αναφέρονται από κατοίκους, υπήρξε σύμφωνη γνώμη του ΟΦΥΠΕΚΑ και οδηγίες από τον καθ’ ύλην υπεύθυνο οργανισμό.
Αφού λοιπόν ο Οργανισμός Λιμένος ευαισθητοποιήθηκε καλό θα είναι να δει και το δάσος πέρα από το δέντρο.

Κουβέντα από τον ΟΛΗΓ για το «όργωμα» στο Μακρυγιάλι | "Κολπάκια" με παλιές φωτογραφίες Κουβέντα από τον ΟΛΗΓ για το «όργωμα» στο Μακρυγιάλι | "Κολπάκια" με παλιές φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.