Αν.Μπέζας για Δήμο Ηγουμενίτσας "Υπάρχει η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο, μια δημοτική αρχή που να έχει αποτελεσματικότητα"

Αν.Μπέζας για Δήμο Ηγουμενίτσας "Υπάρχει η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο, μια δημοτική αρχή που να έχει αποτελεσματικότητα"

Στο ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κος Αντώνης Μπέζας. 

1.Γιατί αποφασίσατε να εγκαταλείψετε την κεντρική πολιτική σκηνή και να επιστρέψετε στην Αυτοδιοίκηση;
Απ.Ήταν μια ιστορική ανάγκη και μια αίσθηση καθήκοντος, πρωτοεκλέχτηκα πριν από 29 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, στη συνέχεια νομαρχιακός σύμβουλος έπειτα βουλευτής και Υπουργός μέσα από τρία διαφορετικά Υπουργεία αλλά και μέσα από μεγάλους φορείς του δημοσίου, νομίζω ότι έκανα το καθήκον και προσέφερα για την πατρίδα και την Ελλάδα αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ηγουμενίτσα και την Θεσπρωτία. Στην κεντρική πολιτική σκηνή θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου. Έφτασε λοιπόν η ώρα να φύγω από την κεντρική πολιτική σκηνή και να γυρίσω εκεί απ'όπου ξεκίνησα πριν από 30 χρόνια, στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Γιατί το κάνω αυτό ; Υπάρχει το όραμα μου, υπάρχουν οι γνώσεις, η εμπειρία, υπάρχουν οι γνωριμίες έπειτα από τόσα χρόνια, υπάρχουν οι ικανότητες, υπάρχει η ορμή υπάρχει όμως και το βάρος ενός χρέους να εκπληρώσω, το βάρος ενός έργου που θεωρώ ότι δεν ολοκληρώθηκε, έγινε έργο όμως θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν στο τόπο μου τα οποία μέσα από την δραστηριότητά μας της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν ολοκληρώσαμε. Όμως υπάρχουν και πράγματα που έχουν προκύψει εκ των υστέρων διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πιστεύω πως μέσα από την αυτοδιοίκηση να τελειώσω αυτό το έργο διότι μέσα από την αυτοδιοίκηση ασκεί κανείς πολιτική για την αληθινή ζωή .

 2.Θα είστε ένας υποψήφιος που θα στηριχθεί απο τη ΝΔ ή ένας ανεξάρτητος συνδυασμός;
Απ.Έχω εκφράσει την άποψη μου και είναι πως τα κόμματα δεν πρέπει να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες τις επιλογές τους. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα για τις υποψηφιότητες. Ως στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν είχα υπηρετήσει την άποψη που υπήρχε παλαιότερα ότι τα κόμματα πρέπει να προωθούν τους υποψηφίους και τα κόμματα μετέφεραν την αντιπαράθεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτό νομίζω δεν πρέπει να ισχύουν τώρα. Όπως προείπα οι καταστάσεις έχουν πλέον αλλάξει. Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορούμε να διώξουμε τα κόμματα από την αυτοδιοίκηση, διότι η αυτοδιοίκηση είναι μια διεργασία που είναι πρωτίστως πολιτική. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, και εγώ την ονομάζω ισορροπία της λογικής η οποία δημιουργείται μέσα από τις συγκλίσεις που μπορεί να πετύχει η αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση έχει την υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη, υπάρχουν όμως πολιτικές που έχουν χρώμα και ιδεολογικές αναφορές και κανείς από εμάς δεν γεννήθηκε χθες και βεβαίως δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος των συγκλίσεων, των συναινέσεων και των κοινών στόχων. Άρα λοιπόν ο Συνδυασμός "Μαζί για την Ηγουμενίτσα" είναι ανεξάρτητος και αυτό γιατί επιβάλλει η φύση της αυτοδιοίκησης. Ανεξάρτητος υπό την έννοια ότι φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ικανούς - αποτελεσματικούς, συγκροτημένους και πρακτικούς ανθρώπους απ'όλους τους πολιτικούς χώρους και απ'όλους τους επαγγελματικούς χώρους.
 
3. Έχετε βασική Ομάδα Συνδυασμού, πότε θα την ανακοινώσετε;
Απ.Από τις επαφές μου διαπίστωσα πως υπάρχει κενό, υπάρχει η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο, μια δημοτική αρχή ξεκούραστη που να έχει αποτελεσματικότητα και να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες δυνατότητες τις οποίες έχει ο τόπος μας. Υπάρχει η κατάλληλη ομάδα και με παλιούς αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στο Δήμο Ηγουμενίτσας όμως λίγες μέρες πριν τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές θεωρώ πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσουμε αυτή την ομάδα. Δεν με απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι, η πολιτική είναι αγώνας αντοχής και όχι αγώνας ταχύτητας, εγώ, έχω την προσωπική μου στρατηγική, οφείλω όμως να ξεκαθαρίζω ότι και η ανάγκη για αλλαγή υπάρχει στο Δήμο Ηγουμενίτσας και η ομάδα υπάρχει. Μετά τις εκλογές θα παρουσιάσουμε και τους υποψηφίους και το πρόγραμμα μας.

4. Θα συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας στο Δήμο Πρέβεζας;
Απ.Δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου στο Δήμο Πρέβεζας. Έχουμε μια δημοτική αρχή που κάνει σημαντικό έργο, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ζήλο και όσο μπορώ καλύτερα προκειμένου να βοηθήσω το Δήμο της Πρέβεζας και την δημοτική αρχή.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη.



Αν.Μπέζας για Δήμο Ηγουμενίτσας "Υπάρχει η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο, μια δημοτική αρχή που να έχει αποτελεσματικότητα" Αν.Μπέζας για Δήμο Ηγουμενίτσας "Υπάρχει η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο, μια δημοτική αρχή που να έχει αποτελεσματικότητα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.