Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


(πρωτοδημοσιευθηκε πριν μια δεκαετία περίπου στα Νεα των Φιλιατών)

Επιστρέφοντας μετά από χρόνια στο Φιλιάτι, για να ζήσω και να εργασθώ, βλέπω ένα Φιλιάτι ξεχασμένο και παρηκμασμένο!!!

Είμαι από τους νέους που αποφάσισα μετά το πέρας των σπουδών μου, να επιστρέψω στο γενέθλιο τόπο μου και να δραστηριοποιηθώ εδώ. Όμως την μεγάλη μου επιθυμία και τον πόθο της επιστροφής μου τα ανέτρεξε πλήρως η εικόνα από το Φιλιάτι. ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αρμόδιοι και εκείνοι που διοικούν τον τόπο έχουν αφήσει το Φιλιάτι και έφτασε σε τέτοια ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Είναι πολύ δύσκολο για έναν νέο να μείνει στο Φιλιάτι, δεν υπάρχουν επιλογές, δραστηριότητες και προοπτικές. Καταλήγω να πω ότι ζώντας κάποιος νέος στο Φιλιάτι είναι ¨Ζωντανός- Νεκρός¨. Και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως!!!

Κανείς λοιπόν δεν θα πρέπει να λέει και να κατηγορεί τους νέους ότι δεν επιστρέφουν στο Φιλιάτι επειδή δεν τους αρέσει, αλλά να υποστηρίξει ότι το Φιλιάτι έτσι όπως είναι ¨διώχνει¨ και δεν ¨κρατάει¨ τους νέους!!!

Υπάρχουν το τελευταίο διάστημα διάφορα συμβάντα που ολοκληρώνουν πλήρως την αρνητική και απελπιστική κατάσταση του Φιλιατιού. Συνεχώς πολλές ενέργειες και αποφάσεις συμπληρώνουν το παζλ μιας περιοχής πλήρως εγκαταλελειμμένης και ξεχασμένης όχι μόνο από βουλευτές και υπουργούς αλλά και από τους τοπικούς φορείς που ζουν στην περιοχή!!!

Έχω απορία γιατί το ΟΤΕ στο Φιλιάτι να κλείσει; Επειδή δεν συμφέρει τους Γερμανούς να κρατάν καταστήματα ανοιχτά γιατί πληρώνουν προσωπικό και θέλουν να έχουν 100% τα κέρδη στην τσέπη τους; Το ΟΤΕ εξυπηρετούσε όλο το Φιλιάτι και τα χωριά που ανήκουν στο δήμο Φιλιατών. Μήπως αυτό δεν είναι αρκετό; Τι έκανε για το θέμα αυτό η διοίκηση. Αλήθεια εκπλήσσομαι από την αδιαφορία τους, δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον και η τύχη του Φιλιατιού; Άραγε αρέσει σ’ αυτούς που βρίσκονται στην ιεραρχία της εξουσίας και ζουν στο Φιλιάτι και κατάγονται από δω να βλέπουν το Φιλιάτι σ’ αυτήν την ¨τελειωμένη¨ και ¨τραγική¨ εικόνα. Στο θέμα του κλεισίματος του ΟΤΕ δεν μπόρεσε αλήθεια κανείς να ορθώσει το ανάστημα του και να μπει μπροστά ‘ώστε να απαιτήσει να παραμείνει το ΟΤΕ ανοιχτό;;;

Ρυθμίσεις απορρήτου
Εγώ προσωπικά θλίβομαι καθημερινά με αυτά που βλέπω. Όλα πλέον χωρίς υπερβολές βαίνουν προς το χειρότερο και δεν υπάρχει καμιά πρόοδος και ανάπτυξη… Γιατί άραγε; Δεν υπάρχει πρόγραμμα ανάπτυξης και προόδου για το δήμο Φιλιατών;

Με μεγάλο πόνο ψυχής και μετά λόγου γνώσεως θα πω ότι το Φιλιάτι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και διέξοδο για τους νέους της περιοχής. Ακόμη περισσότερο για κάποιον που έχει ανοιχτούς ορίζοντες, προβληματισμούς και θέλει να δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς!!! Παντού βρίσκεις τοίχους υψωμένους, πόρτες κλειστές και στασιμότητα. Επειδή όμως υπάρχουν και άνθρωποι του πνεύματος και όχι μόνο του ¨οινοπνεύματος¨ και των καφενείων όλα αυτά τους προβληματίζουν και τους απογοητεύουν βαθύτατα.




Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.