78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο

78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο



Ο τουρισμός, τα καταλύματα και η εστίαση, αποτελούν πλέον νευραλγικό κομμάτι για την οικονομία της Ηπείρου. Οι δύο συγκεκριμένοι κλάδοι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έκαναν τζίρο που πλησιάζει τα 78 εκατομμύρια και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Στα 25 περίπου εκατομμύρια ανήλθε ο τζίρος των καταλυμάτων στην Ήπειρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Στα 10 εκατομμύρια είναι ο τζίρος στο Νομό Ιωαννίνων αυξημένος κατά 25%, στα 10,2 εκατομμύρια στην Πρέβεζα αυξημένος κατά 23,6%, στα 4,3 εκατομμύρια στη Θεσπρωτία αυξημένος κατά 26,6% και στις 737 χιλιάδες στην Άρτα αυξημένος κατά 23,7%.

Στα 52 περίπου εκατομμύρια ανέρχεται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Την μερίδα του λέοντος έχει ο Νομός Ιωαννίνων με 28 περίπου εκατομμύρια και αύξηση 10% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Ακολουθεί ο Νομός Πρέβεζας με τζίρο στην εστίαση 12,3 εκατομμύρια και αύξηση 23,4%.

Στο Νομό Θεσπρωτίας ο τζίρος ανήλθε στα 7,3 εκατομμύρια αυξημένος κατά 11,8% και τέλος στην Άρτα ο τζίρος έφτασε στα 5,9 εκατομμύρια αυξημένος κατά 14,7%.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ο τζίρος στα καταλύματα και την εστίαση είναι αυξημένος σε ολόκληρη την χώρα.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που περιλαμβάνει τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ήπειρο είχε ανοίξει ήδη ο θερινός τουρισμός, ειδικά για τους ξένους, κάτι που αποτυπώνεται στους υψηλούς τζίρους που καταγράφουν η Θεσπρωτία και περισσότερο η Πρέβεζα.
78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο 78 εκατομμύρια ο τζίρος για καταλύματα και εστίαση στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.