ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Απόδοση χερσαίας ζώνης-Μία μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής για τον Δήμο μας!


    ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Απόδοση χερσαίας ζώνης-Μία μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής για τον Δήμο μας!             


Με τον πιο έγκυρο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την Ελληνική νομοθεσία, τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, αποδίδονται για πρώτη φορά στον φυσικό τους δικαιούχο, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τους πολίτες του.

Πιο συγκεκριμένα, αποχαρακτηρίζονται περίπου 6.000 στρέμματα χερσαίας ζώνης και γίνονται δημόσιο κτήμα. Αποδίδονται δηλαδή στον Δήμο μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Με απλά λόγια αποδίδονται στον Δήμο μας:

ü Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).

ü Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).

ü Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

Επίσης :

ü Ο χώρος του παρκινγκ θα διατίθεται δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες, χωρίς δικαίωμα μεταβολής της χρήσης του χώρου για δωρεάν δημόσια στάθμευση.

ü Το 85% από τα τέλη λιμενικών υπηρεσιών, που θα πληρώνει ο Ο.Λ.ΗΓ. στο Ελληνικό Δημόσιο, (ύψους 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού), θα αποδίδονται στον Δήμο.

Η διαδικασία δεν ήταν ούτε απλή ούτε εύκολη.

ü Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως προτεραιότητα να λυθεί οριστικά το ζήτημα της χερσαίας ζώνης. Με αδιάλειπτες πρωτοβουλίες αναδείξαμε το εν λόγω ζήτημα, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις και συζητήσεις με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο παρέμενε αμετάβλητο ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, ανεξαρτήτως διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και ανεξαρτήτως οιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης.

ü Θέσαμε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων, ενώ με δική μας πρωτοβουλία συντονίσαμε τις απαιτούμενες ενέργειες και με τους Δήμους τους οποίους το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολούσε.

ü Συνεργαστήκαμε αλλά και συγκρουστήκαμε, όπου το απαιτούσαν τα συμφέροντα του Δήμου, με όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το ποιος βρισκόταν στην Κυβέρνηση.

ü Ξεπεράσαμε γραφειοκρατικά εμπόδια και πάνω από όλα δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις ευθύνες μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής δικαίωσε την Δημοτική μας Αρχή, αίροντας ένα πρόβλημα που αποτελούσε τροχοπέδη για την περιοχή μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, τους Αρμόδιους φορείς και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε να εξαλειφθεί οριστικά ένα πρόβλημα που επί σειρά ετών ταλάνιζε την τοπική μας κοινωνία.

Συνεχίζουμε δυναμικά με τους επόμενους προς υλοποίηση στόχους μας, που είναι:

ü Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από την Ηγουμενίτσα έως το Μαυρομάτι.

ü Η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της περιφερειακής οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας, καθότι οι μελέτες ολοκληρώνονται έως το τέλος του έτους.


ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Απόδοση χερσαίας ζώνης-Μία μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής για τον Δήμο μας! ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Απόδοση χερσαίας ζώνης-Μία μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής για τον Δήμο μας! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.