Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Ηγουμενίτσα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Ηγουμενίτσα


Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για ζωή και λευτεριά
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Πέμπτη 12/10/2023, ώρα 7.00 συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του. Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας, με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» και ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση, προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος -τρομοκράτη του Ισραήλ, του καθεστώτος απαρτχάϊντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων.
Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό το δίκιο του αγώνα του για λεύτερη πατρίδα. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, οι σιωνιστές του Ισραήλ κατάφεραν να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά παραμένει ανυπότακτος.
Με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου, καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Στο ίδιο μήκος κύματος ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές δυνάμεις της Βουλής, ενώ σε μια πρωτοφανή, άθλια μονοφωνία κινούνται σύσσωμα τα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη.
Καταγγέλλουμε πολιτική αυτή στάση ευθυγράμμισης στους «πολιτισμένους» φονιάδες της Δύσης και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που τώρα ξεσάλωσαν, με την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό, σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.
Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας «Ψαρά» στην αμερικανική αρμάδα και στη Νατοϊκή δύναμη που κατευθύνεται στην περιοχή, καθώς και την επικείμενη χρήση της Σούδας για να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών.
Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Ο μακρόχρονος, ηρωϊκός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού, που γίνεται και κόντρα σε συμβιβαστικές γραμμές, διδάσκει και εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.
Είναι αγώνας λαϊκός, εθνικοαπελευθερωτικός, αντιϊμπεριαλιστικός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.
Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνεται από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, που καταφεύγει όλο και πιο πολύ στα όπλα, για να λύσει τις μεταξύ του διαφορές και να υποτάξει λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.
Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό, με κάθε τρόπο, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!
Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων
Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας - ΗΠΑ - Ισραήλ - Κύπρου -Αιγύπτου.
Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες