Το «φαινόμενο» Θανάσης Ντάνης

Το «φαινόμενο» Θανάσης Ντάνης


Οι δημοτικές εκλογές ανέδειξαν έναν νέο και δυναμικό πολιτικό στην ηγεσία του Δήμου Σουλίου.
Ο Θανάσης Ντάνης, καταξιωμένος γιατρός στο επάγγελμα, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και εκλέχτηκε Δήμαρχος Σουλίου ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα».
Κατάφερε, μάλιστα, στην πρώτη του κάθοδο σε εκλογές, να αφήσει στη δεύτερη θέση τον έμπειρο πολιτικό αντίπαλό του και απερχόμενο Δήμαρχο, Γιάννη Καραγιάννη.
Η πορεία του Ντάνη, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα προεκλογικής εκστρατείας διαμόρφωσε εντυπωσιακή δυναμική, έχει κερδίσει την προσοχή στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Σε βαθμό που κάποιοι μιλούν και για «φαινόμενο Ντάνη».
Η απόφαση του Θανάση να ασχοληθεί με την πολιτική και να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου του Δήμου Σουλίου ήταν μία απόφαση που ξάφνιασε πολλούς. Φάνηκε όμως, από το αποτέλεσμα, ότι δεν ήταν μια απόφαση της «τελευταίας στιγμής», αλλά ότι η υποψηφιότητα Ντάνη ήταν το επιστέγασμα μια διαδικασίας που ωρίμαζε καιρό. Και εκδηλώθηκε την κατάλληλη στιγμή χρονικά.
Οι περισσότεροι τον θεωρούσαν outsider, αλλά ο ίδιος αποδείχθηκε ένας εκπληκτικός παίκτης.
Με μια δυνατή και δεμένη ομάδα συνεργατών, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του Δήμου Σουλίου.
Ο κύριος αντίπαλός του κ. Γιάννης Καραγιάννης, είχε ομολογουμένως μια αξιοπρεπή θητεία και αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία Ντάνη.
Ο λαός του Δήμου Σουλίου φάνηκε ότι επιθυμούσε ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδέες. Και ο Θανάσης Ντάνης πρόσφερε ακριβώς αυτό. Σε μια εποχή μεγάλων απαιτήσεων, ο κ. Ντάνης και ο Συνδυασμός του πρόβαλαν ένα πρόγραμμα πενταετίας που επικεντρώθηκε στον εκσυγχρονισμό του Δήμου, στη δημιουργία νέων υποδομών, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με οφέλη για όλους, στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και στην προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Αφότου πείστηκαν ότι διαθέτει σχέδιο και γνώση, οι πολίτες του Δήμου Σουλίου είδαν στον Ντάνη έναν άμεσο, δυναμικό και φρέσκο πολιτικό, έξω από τα συνηθισμένα «καλούπια», που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου Σουλίου.
Η επιτυχία του Θανάση αποδεικνύει ότι η πολιτική δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά για τους «παλαιούς» πολιτικούς. Νεοεισερχόμενοι μπορούν να φέρουν φρέσκες ιδέες και να αλλάξουν την πορεία του τόπου τους.
Ο Θανάσης Ντάνης έχει πλεον την ευκαιρία στα χέρια του να πράξει τα επόμενα πέντε όσα απαιτούνται για να καθοδηγήσει τον Δήμο Σουλίου στις αλλαγές που επιτάσσουν οι καιροί.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Θανάσης αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά, όχι επαγγελματιών της πολιτικής, αλλά ανθρώπων που είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να αγωνιστούν για την ευημερία του τόπου τους.
Το «φαινόμενο Ντάνης» είναι ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νεότερη γενιά στην πολιτική.
Η επιτυχία του αποτελεί ένα μάθημα για όσους ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα και μια υπενθύμιση ότι οι ικανότητες και ο ενθουσιασμός ενός ανθρώπου, μαζί με μια «δουλεμένη» ομάδα συνεργατών, μπορούν να φέρουν αλλαγές, ακόμη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου, αποτελεί ένα παράδειγμα, που αποδεικνύει πώς οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο στη δημοκρατία και πώς η πραγματική αλλαγή ξεκινά από τη βάση και με την ψήφο αυτής.
Το «φαινόμενο» Θανάσης Ντάνης Το «φαινόμενο» Θανάσης Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.