«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα

«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα


Το κρουαζιερόπλοιο Nautica έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί της Κυριακής και για ακόμα μία φορά κανένας φορέας στην Ηγουμενίτσα δεν γνώριζε το παραμικρό.
Ούτε ο Δήμος είχε ενημερωθεί, ούτε η Περιφερειακή Ενότητα, ούτε το Επιμελητήριο, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ούτε κάποιος άλλος τοπικός φορέας.
Ο ΟΛΗΓ κράτησε για τον εαυτό του την άφιξη την οποία δεν αναφέρει ούτε καν στην ιστοσελίδα του!
Ενώ το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας και η δημοτική αρχή έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα γνώριζαν το πρόγραμμα του Nautica, κανείς από τον ΟΛΗΓ δεν είχε ανακοινώσει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, και αυτό προκαλεί ερωτήματα.
Ίσως οι αρμόδιοι του ΟΛΗΓ θεωρούν ότι το να ενημερώσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες είναι υπερβολική απαίτηση. Ίσως απλά να ξέχασαν και πάλι (όπως το να στείλουν δικηγόρο σε υπόθεση αγωγής 920.000€) να ενημερώσουν τον οποιοδήποτε.
Αυτή η έλλειψη ενημέρωσης για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου "Nautica" αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της έλλειψης συνεννόησης και ανεπαρκούς διαχείρισης που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας αξίζουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη τους και οι τοπικοί φορείς πρέπει να τους ενημερώνουν έγκαιρα.
Κανείς δεν προσπάθησε να ενημερώσει τους πολίτες ή να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για προβολή, καθώς και για το οικονομικό όφελος των επιχειρήσεων της πόλης. Αντίθετα, όλα φάνηκαν να γίνονται στο «προσκήνιο» της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας.
Σε μια περιοχή όπου ο τουρισμός είναι αναγκαίος για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων, η ανικανότητα και η αδιαφορία των υπευθύνων του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι αδικαιολόγητη.
Είναι καιρός για τους υπεύθυνους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του τουρισμού με ευελιξία και προνοητικότητα, αντί να τις αγνοούν και να αφήνουν την πόλη τους να χάνει.
Το "Nautica" έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά η απάθεια της διοίκησης του ΟΛΗΓ έχει δέσει γενικότερα την πρόοδο και την ευημερία της πόλης. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να ανεχθούμε άλλο.
«Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα «Μυστικά» και πάλι κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.