Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ

Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ


Τα αποτελέσματα της πολιτικής "απελευθέρωσης" - ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ., που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «λούζονται» και τα χωριά της πατρίδας. Συγκεκριμένα κλείνουν και τα καταστήματα των ΕΛΤΑ το ένα πίσω από το άλλο σε όλη την Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών σε Παραμυθιά και Φιλιάτι ήρθε και η σειρά του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι.
Το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Μαργαριτίου είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε "στρατηγικό επενδυτή".
Μια απόφαση που δεν υπολογίζει τις ανάγκες των κατοίκων του Μαργαριτίου, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, τραπεζικές που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Δεδομένη η ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Μαργαριτίου αφού για να εξυπηρετηθούν θα χρειάζονται να διανύσουν αρκετών χιλιομέτρων για να έλθουν στην Ηγουμενίτσα αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας.
Εκτός όμως από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών αφού σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία υπηρετούν 11 ταχυδρομικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 4 διανομείς και τις δυσκολίες εξυπηρέτησης των κατοίκων του Μαργαριτίου, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το αστικό κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο σε ότι αφορά κάθε ανάγκη του λαού. Είναι όμως επιτελικά ικανό να στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε:
· Να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ ούτε στο Μαργαρίτι, ούτε πουθενά
· Να μη γίνει καμιά απόλυση.
· Να στελεχωθούν τα καταστήματα με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.
· Να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 21/10/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ Η Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.