Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι (ΒΙΝΤΕΟ)


Αναστάτωση στους κατοίκους του Μαργαριτίου προκαλεί το αιφνίδιο, όπως λένε, κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου στο χωριό.
Από την περασμένη Παρασκευή ο μοναδικός ταχυδρομικός υπάλληλος που υπηρετούσε καθώς και ο εξοπλισμός και τα υλικά του καταστήματος μεταφέρθηκαν στην Παραμυθιά. 
Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι και οι λιγοστοί επιχειρηματίες της περιοχής εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, καθώς η μετακίνηση τους είτε προς την Ηγουμενίτσα είτε προς την Παραμυθιά απαιτεί να διανύουν περισσότερα από 60 χιλιόμετρα.
2500 κάτοικοι περίπου μένουν χωρίς ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν και τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες για τη μετακίνηση τους. 
Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε ΑΤΜ τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι θα πρέπει να πληρώνουν σε ταξί μεγάλο μέρος της σύνταξης τους, μόνο και μόνο για μια ανάληψη. 
Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας με ομόφωνο ψήφισμα ζητά την παραμονή του ταχυδρομικού γραφείου, ενώ σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, παρούσα και μελλοντική δημοτική αρχή, προτείνουν στα ΕΛΤΑ να παραχωρηθεί δημοτικό οίκημα για τη στέγαση τους ώστε να παραμείνει η υπηρεσία αυτή στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι (ΒΙΝΤΕΟ) Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.