«Ξεπάγωμα» τριετιών: Ποιοι και πότε θα ωφεληθούν – Τι ισχύει για τους νέους εργαζόμενους

«Ξεπάγωμα» τριετιών: Ποιοι και πότε θα ωφεληθούν – Τι ισχύει για τους νέους εργαζόμενους


Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας η οποία αποσαφήνισε αρκετά ζητήματα αναφορικά με την εξέλιξη της προϋπηρεσίας είπε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

Οι προϋπηρεσίες ως επιδόματα που συνδέονταν αποκλειστικά με τον χρόνο παραμονής στην εργασία έχουν παγώσει. Υπήρχαν κάποια επιδόματα που είχαν και την εξέλιξη του χρόνου αλλά και την αξιολόγηση από τον εργοδότη, αυτά εξελίσσονταν και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, είπε.


Τα άλλα που συνδέονταν με την απλή προϋπηρεσία του είχαν παγώσει από τις 14/2/2012.

Αυτά ξεπαγώνουν από την 1/1/2024, σε κάποιες κατηγορίες η εξέλιξη αυτή θα είναι πιο γρήγορη, όπως για παράδειγμα όσοι είχαν συμπληρώσει 2 τριετίες και μισή από την τρίτη, αμέσως θα δουν από τις αρχές του 2024 μια αύξηση στο μισθό τους της τάξης του 5% για την πρώτη τριετία, με ανώτατο όριο τις τρεις τριετίες είπε.

Ευνοημένοι θα είναι και όσοι δουν την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει μέσα στο 2024, καθώς με το νέο βασικό μισθό θα υπολογίζεται διαφορετικά και η τριετία, είπε.
«Ξεπάγωμα» τριετιών: Ποιοι και πότε θα ωφεληθούν – Τι ισχύει για τους νέους εργαζόμενους «Ξεπάγωμα» τριετιών: Ποιοι και πότε θα ωφεληθούν – Τι ισχύει για τους νέους εργαζόμενους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες