Μέτσοβο: Πολυήμερες δοκιμές robot & drone στις σήραγγες της Εγνατίας

Μέτσοβο: Πολυήμερες δοκιμές robot & drone στις σήραγγες της Εγνατίας


Πολυήμερες δοκιμές επαλήθευσης στο πεδίο, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά σε δύο σήραγγες της Εγνατίας Οδού στο Μέτσοβο, στο πλαίσιo του έργου PILOTING.

Κατά τις δοκιμές πεδίου δοκιμάστηκαν τα robots που αναπτύχθηκαν στο πρόγραμμα για την επιθεώρηση της οδικής σήραγγας Μετσόβου (μήκους 3,5 χλμ) και της υδραυλικής σήραγγας μεγάλου ορύγματος και συγκεκριμένα ρομποτικό εδάφους σχεδιασμένο για γενική επιθεώρηση σηράγγων και ελικόπτερο drone που έχει αναπτυχθεί για λεπτομερή οπτική επιθεώρηση συγκεκριμένων περιοχών των σηράγγων.

Τα τελικά αποτελέσματα επιθεώρησης που έλαβαν χώρα στις σήραγγες της Εγνατίας Οδού, αξιολογούνται από ομάδα μηχανικών της “Εγνατία Οδός ΑΕ”, συγκριτικά με τα αποτελέσματα των συμβατικών επιθεωρήσεών τους. Τα ευρήματα και οι λύσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο αυτού του έργου αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση των μελλοντικών εμπορικών προϊόντων μετά την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2023.

Μέτσοβο: Πολυήμερες δοκιμές robot & drone στις σήραγγες της Εγνατίας Μέτσοβο: Πολυήμερες δοκιμές robot & drone στις σήραγγες της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.