Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή

 Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή



Βροχερός καιρός σήμερα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το Σάββατο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Από το βράδυ οι ψυχρές αέριες μάζες που συνεχίζουν την κάθοδό τους από τη βόρεια Ευρώπη θα περάσουν τα σύνορα και θα δώσουν και χιόνια σε ορεινές περιοχές και της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου. Στα βόρεια πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Στην αρχή της ημέρας θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, όταν το ψυχρό μέτωπο περάσει, θα ακολουθήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του Φθινοπώρου, εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα. Το θερμόμετρο στα βόρεια ελάχιστες ακόμα και -7 βαθμούς, στην Αθήνα μέγιστη 14, στη Θεσσαλονίκη 10 βαθμούς. Από την Τρίτη, όμως, οι άνεμοι ξανά από νότιες διευθύνσεις ενώ αναμένονται αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τη νύχτα αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS
Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.