Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης..

Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης..


Λίγες εβδομάδες μετά την πανηγυρική τελετή για την παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έρχεται η πρώτη δυσάρεστη εξέλιξη.. Αποκαλύπτεται ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς για να γίνει δεν αρκεί το σχετικό άρθρο στο νόμο για την παραχώρηση του λιμανιού αλλά χρειάζεται σύμβαση και υπογραφή της με την Κτηματική του Δημοσίου!

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ήταν αυτός που έκανε τις… δυσάρεστες αποκαλύψεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΟΛΗΓ ΑΕ ζήτησε την διακοπή ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Σαγιάδα!

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για να πάρει σάρκα και οστά η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης χρειάζεται υπογραφή σύμβασης με την Κτηματική, στην οποία θα καθορίζονται οι όροι, το χρονοδιάγραμμα και οι χρήσεις.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις για το σκοπό αυτό με την Κτηματική αλλά και με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια.

Μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της παραχώρησης δεν υπάρχει και η Ηγουμενίτσα κινδυνεύει να βρεθεί σε μία πολύ κακή επανάληψη του παρελθόντος όταν η χερσαία ζώνη εγκαταλείφθηκε, οι υποδομές έμειναν ασυντήρητες και η πόλη στο σκοτάδι.

Μετά τους πανηγυρισμούς λοιπόν ήρθαν τα δύσκολα όχι μόνο για την Δημοτική Αρχή και το Δήμο αλλά για την τοπική κοινωνία.
Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.. Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.