Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό)

Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό)


Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου Φιλιατών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθιου, καθώς και επιτελικών στελεχών του ΕΚΑΒ, την επίβλεψη στελεχών της 6ης ΥΠΕ και με τη βοήθεια από την Αστυνομία και την επιχειρησιακή συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης από σεισμική δόνηση με μερική κατάρευση του κτιρίου και ακόλουθη εκδήλωση πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας έπρεπε να γίνει μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μέσω εξόδων διαφυγής γρήγορα και με ασφάλεια -χωρίς τη χρήση ανελκυστήρων.


Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε σκηνικό καταυλισμό που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Επίσης έγινε απεγκλωβισμός, ασθενών ακόμα και από τη ΜΑΦ, όπως και εργαζόμενων και επισκεπτών.

Η άσκηση έδωσε την ευκαιρία στο προσωπικό να δοκιμαστεί σε συνθήκες έκτακτων αναγκών και να δοκιμαστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα.




Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό) Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.