Εξαφανίστηκαν δημοφιλή φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων

Εξαφανίστηκαν δημοφιλή φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείωνΕλλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας καταγράφονται στα ράφια στα φαρμακεία. Μεταξύ των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη είναι τα αναλγητικά, όπως Panadol, οι παιδικές αντιβιώσεις (Amoxil 500mg, Augmentin 475mg), τα παιδικά εμβόλια, τα αντιεπιληπτικά, η ενέσιμη ινσουλίνη (όπως το Ozempic), φάρμακα για τη θεραπεία του θυρεοειδούς, αγχολυτικά, οφθαλμικές αλοιφές (Tobradex pom, Tobrex pom), κρέμες κορτιζόνης (Fucidin, Fucicort) και εισπνεόμενα.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε ποιο θα είναι το επόμενο ελλειπτικό που θα ψάχνουμε σαν κρυμμένο θησαυρό», είπε στο MEGA η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, Βανέσσα Λαζαροπούλου.

«Πολλά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη. Ακόμα κι όταν τα παραλαμβάνουμε σε πολύ λίγα κομμάτια, κι αυτό έλλειψη είναι για εμάς. Δεν μπορούμε να καλύψουμε από τους 10 ασθενείς που θα έρθουν και τους 10, μπορεί να καλυφθεί μόνο ο ένας. Είναι δύσκολο να καλύψουμε τη φαρμακευτική πορεία του ασθενούς».
Εξαφανίστηκαν δημοφιλή φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων Εξαφανίστηκαν δημοφιλή φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες