ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσπρωτίας : Απειθαρχία, σύγκρουση, έξοδος από την Ε.Ε

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσπρωτίας : Απειθαρχία, σύγκρουση, έξοδος από την Ε.Ε



Ο ταξικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί συστατικό της στοιχείο. Δημιουργήθηκε γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής αστικής τάξης. Είναι μηχανισμός που παρεμβαίνει στην ταξική πάλη με κριτήρια τα συμφέροντα (οικονομικά και πολιτικά) του κεφαλαίου και ταυτόχρονα θωρακισμένος απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Η παρέμβαση της Ε.Ε. υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου είναι φανερή σε πολλά ζητήματα (παρά την προσπάθεια να εμφανίζεται ουδέτερη) που αφορούν όλο το εύρος της ζωής μας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι βασική πτυχή των πολιτικών που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελούν προαπαιτούμενο για την συνέχιση της όποιας χρηματοδότησης και παρουσιάζονται σαν η λύση σε κάθε πρόβλημα.

Τα περίφημα “κονδύλια της Ε.Ε.” αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού της Ελλάδας. Επιπλέον αποτελούν ένα μέρος των χρημάτων που πηγαίνουν στην ΕΕ. Είναι βασικός μηχανισμός πειθάρχησης καθώς απαραίτητος όρος για την εκταμίευση τους είναι η πιστή εφαρμογή όλων των απαιτήσεων της. Ταυτόχρονα καθορίζουν και την μορφή και το είδος της παραγωγής.

Με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) εντείνει την επίθεση στους μικρομεσαίους αγρότες, ενισχύοντας τους μεγαλοκτηματίες και τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις.

Επέβαλλε (με την πλήρη συμφωνία του εγχώριου κεφαλαίου)όλο το ισχύον αντεργατικό πλαίσιο. Από την ελαστικοποίηση της εργασίας και την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, μέχρι την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Παρά την εντέχνως καλλιεργούμενη εικόνα της Ε.Ε. ως “δημοκρατικού παραδείσου”, η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα είναι ολοένα και εντονότερη (παρακολουθήσεις, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων κ.α.).

Η “Ευρώπη – φρούριο” είναι αρκετή για να γίνει κατανοητό πως αντιλαμβάνεται η Ε.Ε. τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Ο αντιμεταναστευτικός, μισαλλόδοξος και ρατσιστικός λόγος έχει κανονικοποιηθεί.

Η Ε.Ε. εμπλέκεται ενεργά στους πολέμους της εποχής μας. Από τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας μέχρι την άνευ όρων υποστήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και στην συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Οι πολεμικές δαπάνες έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι πολιτικές της Ε.Ε. δεν είναι κάτι μακρινό. Επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων. Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της Εγνατίας έφερε εξωπραγματικές αυξήσεις στα διόδια. Τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι ήδη εμφανή (πάρκινγκ, αυξήσεις ενοικίων κ.α.). Παρά την δήθεν “οικολογική ευαισθησία” της Ε.Ε. και την “πράσινη μετάβαση” , βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εξόρυξης ορυκτών καυσίμων στην Ήπειρο, αδιαφορώντας για τις μαζικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Το είδος της “πράσινης ενέργειας” που προωθεί η Ε.Ε. είναι φανερό από τις φαραωνικές διαστάσεις των έργων που προτείνονται. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με το σύνθημα “Απειθαρχία, σύγκρουση, έξοδος από την Ε.Ε.” ζητάμε την στήριξη σας στις ευρωεκλογές. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν οι συντοπίτες μας - από Ήπειρο και Ιόνια Νησιά - Κωνσταντίνος Βουρεκάς, Λουίζα Γκίκα, Δημήτρης Ζώτος, Σωτήρης Λιαμπότης, Σταύρος Μανίκας και Όλγα Τσιλιμπάρη.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσπρωτίας : Απειθαρχία, σύγκρουση, έξοδος από την Ε.Ε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσπρωτίας : Απειθαρχία, σύγκρουση, έξοδος από την Ε.Ε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.