Στην Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Παπαχελάς για την παρουσίαση του νέου βιβλίου | Από το βιβλιοπωλείο "Η ΘΕΤΙΣ"

Στην Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Παπαχελάς για την παρουσίαση του νέου βιβλίου | Από το βιβλιοπωλείο "Η ΘΕΤΙΣ"


Εσείς τι θα κάνετε την Πέμπτη 16 Μαΐου το απόγευμα;
Γιατί στο Πάνθεον, στις 20:30, έχουμε συνάντηση με το συγγραφέα Αλέξη Παπαχελά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του "Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974: Ο Ιωαννίδης και η παγίδα της Κύπρου – Τα πετρέλαια στο Αιγαίο – Ο ρόλος των Αμερικανών".
 Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης.
 Το βιβλίο φωτίζει μερικά από τα πλέον πολυσυζητημένα ερωτήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: την ανατροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, τον ρόλο σημαντικών παραγόντων της εποχής, όπως του Αριστοτέλη Ωνάση, την ανακάλυψη πετρελαίων στο Αιγαίο, το πώς άρχισε η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1974, με άγνωστα παρασκήνια, το αν και ποιος έδωσε διαβεβαιώσεις στον Ιωαννίδη πριν από το μοιραίο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ερευνά ακόμα πώς αντιμετώπιζαν οι Αμερικανοί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ποιες ήταν οι προβλέψεις τους για τον ρόλο που θα έπαιζαν στη μελλοντική ιστορία του τόπου.
Στο βιβλίο υπάρχει εκτενές Παράρτημα, με σπάνιο υλικό. Σε αυτό περιλαμβάνονται αναλυτικό χρονολόγιο της εποχής, βιογραφικά σημειώματα των προσώπων που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο, καθώς και αναλυτική βιβλιογραφία.
Σας περιμένουμε όλους από κοντά
Στην Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Παπαχελάς για την παρουσίαση του νέου βιβλίου | Από το βιβλιοπωλείο "Η ΘΕΤΙΣ" Στην Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Παπαχελάς για την παρουσίαση του νέου βιβλίου | Από το βιβλιοπωλείο "Η ΘΕΤΙΣ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.